Кориандър CO2 екстракт (Coriandrum Sativum)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CS-001

Кориандър CO2 екстракт (Coriandrum Sativum)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител.

Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

Кориандърът е подходяща суровина за получаване на ароматични продукти. Кориандърът, известен още като китайски магданоз, се използва за медицински и ароматни цели от хиляди години.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Coriandrum sativum

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Применение: СО2 Екстракт от семена на Кориандър се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид) на семената на растението Coriandrum sativum, известно също като кориандър или кинза.

Семената на Кориандър съдържат много активни съставки, включително етерични масла, флавоноиди, антиоксиданти и други химикали, които придават характерния аромат и вкус на растението. Ароматът на семената на кориандър е силно ароматен, сладък, прясен и мускусен с леко цитрусово ухание. Вкусът им е леко пикантен и ароматен.

CO2 екстрактът от семената на Кориандър се използва в различни области:

  1. Кулинария: Кориандърът е популярен подправка в азиатската, индийска, латиноамериканската и средиземноморската кухни. Семената се използват за подправяне на различни ястия, сосове, маринати, салати и десерти.

  2. Парфюмерия: Ароматът на кориандър е използван в парфюмерийната индустрия за създаване на различни ароматни композиции. Той може да добави свежест, сладост и пикантност в ароматите.

  3. Ароматерапия: Етеричните масла, получени от кориандър, могат да се използват в ароматерапията за релаксация и справяне с тревожност.

CO2 екстрактът от семената на Кориандър съдържа концентрирани активни съставки, затова е важно да се използва с оглед на препоръчителните дози и инструкции на производителя, особено когато се използва в медицински или терапевтичен контекст.

 

Аромат: Характерен мирис от семената на кориандър.
Съществува и друго мнение за аромата на СО2 екстракта от кориандър.

 

Ароматът на екстракт от семената на кориандър, включително CO2 екстракт, е интензивен, свеж и сладък с пикантни и цитрусови нотки. Екстрактът съдържа етерични масла и други ароматни съставки, които придават характерния аромат на кориандъра.

При ароматизиране на козметични продукти или парфюми, екстрактът от семената на кориандър се използва за добавяне на свежест и сладост в ароматите. Той може да допълни и подобри различни ароматни композиции.

Ароматът на кориандър е добре познат в кулинарията и се използва широко в различни кухни по света. Приготвянето на ястия с кориандър може да придаде уникален и запомнящ се аромат на храната.

При ароматерапия, екстрактът от семената на кориандър може да се използва за неговите успокояващи свойства и подпомагане на релаксацията.

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

 

17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти