Лавандула CO2 екстракт (Аngustifolia officinalis)

  • Колекция: Буджак

Лавандула CO2 екстракт (Аngustifolia officinalis)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Аngustifolia officinalis

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Ароматът на СО2 екстракт от лавандула е нежен, свеж и цветен с леки нотки на мед и билки. Той може да бъде описан като балансиран и успокояващ. Ароматът на лавандула се свързва с релаксация и спокойствие, което го прави подходящ за използване в ароматерапия, масажни масла, лосиони, сапуни, ароматизирани свещи и други ароматни продукти.

 

Применение: Лавандулата е известна със своите успокояващи и релаксиращи свойства, което я прави едно от най-популярните растения в ароматерапията и козметичната индустрия. СО2 екстрактът съдържа богатство от етерични масла и други активни съставки, които придават характерния аромат на лавандулата.

Лавандулата също така се използва и в козметичната индустрия заради своите благоприятни ефекти върху кожата, като подобряване на текстурата, успокояване на раздразнения и балансиране на мазната кожа.

Ако обичате нежни, цветни аромати, ароматът на СО2 екстракт от лавандула може да ви бъде изключително приятен и успокояващ.

 

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C.

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти