Липов цвят CO2 екстракт (Tilia cordata)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: TC-001

Липов цвят CO2 екстракт (Tilia cordata)

 

CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител.

Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Tilia cordata

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Характерен мирис от суха Липа.
Съществува и друго мнение за аромата на СО2 екстракта от Липа.

 

Ароматът на този Липов цвят Со2 екстракт е сладък меден флорален, много наситен, топъл и зелен. Аспектите на меда са супер заредени навсякъде и мисля, че можете да интерпретирате това като флорално оросено. Наистина прекрасен материал, който смятат, че може да се използва вместо абсолюта от Акация или Люляк, когато този материал се използва в работата на парфюмерията. Съчетава се СО2 добре с много цветя, особено рози и жасмин, нероли.
Този липов CO2 доста силно наподобява аромата на най-качествените сушени цветя, от които се използват в състава на билкови настойки. Като се има предвид това, този ароматен материал е най-близо до уханието на живо липово цвете според нас.

Перфектно разтворим в алкохолен материал, не се смесва с масло. Перфектна база за един уникален парфюм.

Този CO2 екстракт от липов цвят е очарователна наслада с профил на мирис, който е точното копие на самите цветя, цъфтящи по пролетните липи които се събрани от Стара Планина на България.

 

Применение:

  1. Ароматерапия: Ароматът на липата е нежен, сладък и цветен, което го прави подходящ за ароматерапия и създаване на релаксиращи ароматни композиции.

  2. Козметика: СО2 екстрактът от липа може да се добави в козметични продукти, като кремове и лосиони, за да се осигури успокояване на кожата и подобряване на текстурата й. Благоприятно въздействие върху кожата: Екстракти от липов цвят се използват в козметиката заради успокояващите и антиинфламаторни свойства. Те могат да помогнат за подобряване на състоянието на кожата и облекчаване на раздразнения.

  3. Хранителни добавки: СО2 от Липа се използва като хранителна добавка, която може да има благоприятен ефект върху здравето, особено при успокояване и отпускане.

  4. Хидратиране на косата: Липовия екстракт също може да се използва за хидратиране на косата, както и за успокояване на скалпа.

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

 

 

12,75 лв. 15,00 лв.
Базова цена:12,75 лв.
Подобни продукти