Масло от Анасон (Pimpinella anisum) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: РА-001

Описание: Етеричното масло от анасон е силно концентрирана безцветна фито есенция със средна плътност с лек жълтеникав оттенък. Има приятен аромат, напомнящ на копър.

Анасонът е вечнозелено тревисто или дървесно растение. В природата има 32 растителни вида, които в зависимост от вида принадлежат към различни семейства.

Анасонът, известен още като анасоново бутче или див кимион, е билка, принадлежаща към семейството на чадърите. Расте в Близкия изток и Средиземноморския регион. Звезден анасон, или звезден анасон, е ниско дърво от семейството на магнолиевите лози, произхождащо от Китай. В момента се култивира в Индия, Камбоджа, Виетнам, Филипините и Ямайка.

В Европа те научават за полезните свойства на растението през 16 век. Първоначално плодовете на растенията са били използвани като подправка и за приготвяне на запарки и отвари. С навлизането на етеричното масло, концентрираната фито есенция стана по-популярна.

Етеричното масло от Анасон се използва в парфюмерийната, козметика, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост. Основният компонент на етеричното масло от анасон е анетол. Този ароматен естер със сладък вкус и разпознаваем мирис съставлява около 90% от общото количество вещества, съдържащи се във фито есенцията. В допълнение към него в маслото присъстват анисова киселина, метил чавикол и алдехиди.

Метод:  Етерично  масло от Анасон се получава чрез парна дестилация на сушени плодове от анасон. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл.

Действие: Етеричното масло от анасон намира широко приложение при лечението на редица заболявания. Основната му област на действие са настинки и грип. Широко се използва при кашлица. Той прочиства дихателните пътища, като отстранява храчките от бронхите. За облекчаване на състоянието на пациента се препоръчват топли и студени инхалации. 7-8 к. В 300 мл вряща вода се добавят масла и се диша по двойки, покрити с кърпа. За да се намали запушването на носа, 2-3 К. анасон се нанася върху носна кърпа или възглавница и се диша по двойки през деня или през нощта. При ангина се извършва изплакване: добавете 1-2 k масло към 200 ml топла вода (разтворът не се препоръчва да се приема през устата).

Проблемите с бъбреците и пикочния мехур могат да бъдат решени с вани от анасон. За половинчасова процедура добавете 6-9 К. фитоесенции на 1 л топла преварена вода. Отварата от анасон ще ви помогне да подобрите храносмилането, да се отървете от хълцане и газове. Ще помогне при гадене и повръщане.

Козметични ползи от етеричното масло от анасон

Етеричното масло от анасон ще се превърне във ваш незаменим помощник в личните грижи. Полезните му вещества ще помогнат на стареещата кожа да се бори с отпуснатост, ще помогнат за нейното подмладяване, повишаване на еластичността и тургора. Маслото помага за подобряване състоянието на кожата в зоната на деколтето. Можете да постигнете отлични резултати, като правите парни бани, ароматни измивания и втривате ароматни смеси с етерично масло от анасон в кожата си.

Маслото от анасон също се използва широко за коса. Има положителен ефект върху скалпа, облекчава косата, укрепва фоликулите и ускорява растежа им.

Произход на културата: България / Русия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Подобни продукти