Масло от Бял Пелин (Artemisia Absinthium) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: AA-001

Масло от Бял (Див) пелин (Artemisia Absinthium)

 

Описание: Етерично масло от бял пелин познато е от хилядолетия и има множесто приложения в традиционната и модерна медицина и в системата на Аюрведа.

 

Продуктът се използва и в прозводството на алкохолна напитка абсент, който е забранен в много страни заради психоактивното вещество туйон, което се съдържа в маслото. Заради наркотичното си действие, се избягва приема му през устата.

 

Етеричното масло на бял пелин се използва също в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

 

Метод:  Етерично  масло от пелин се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

 

Цвят на маслото: кафяв, черен

 

Действие: Билката действа противовъзпалително, тонизиращо, апетитовъзбуждащо и противопаразитно. Стимулира образуването на жлъчен сок и подобрява храносмилането. Използва се против чревни паразити /глисти/. Има силно горчив вкус и приятен аромат. В народната медицина обикновеният пелин се използва още при епилепсия, повръщане, малария, безсъние, воднянка, газове, скрофули, туберкулоза.

 

Химичен състав: Етерично масло, което се състои от туйол и  туйон, алфа-пинен, фенандтрен, азулен, лактони, органични киселини, абсинтин, анабсинтин, арсумин, смоли, дъбилни вещества, фитонциди, флавоноидът артеметин.

 

Етеричното масло от бял пелин е силно концентрирано и е препоръчително да се разреди с базово масло преди да се използва за външна употреба.

 

Опаковка: стъклено шише.

 

Произход на културата: България

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

 

Срок на годност: до 5 години

12,00 лв.
Базова цена:12,00 лв.
Подобни продукти