Масло от Бял Равнец (Achillea millefolium) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: AM-001

Описание: Белият равнец (Achillea millefolium) е растение, типично за Северното полукълбо на земята. Познато е с множеството си употреби като лечебна билка. Съцветията му са плоски, съставени от по няколко дребни цветове. Често се използват свежи или изсушени в букети. Белият равнец расте най-добре на ярко слънце и предпочита почви с добри дренажни свойства.

Хората също така наричат белия равнец мъжка билка, тъй като в миналото войниците задължително носели със себе си бял равнец заради свойството му да спира вътрешни и външни кръвоизливи и да успокоява болките. Други смятат белия равнец за женска билка, защото помага при маточни кръвотечения, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея. Белият равнец има кръвопречистваща сила и е идеално средство за детоксикация на организма.

Етеричното масло от белия равнец се използва основно в медицината, за производство на лекарства. 

Метод:  Етерично  масло от бял равнец  се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Химичен състав: а-пинен, кафен, b-пинен, сабин, борнеоцетат, 1,8-кинеол, у-терпиен, лимонен, изоартметичен кетон, борнел, камфор, проазулен, хамазулен.

Цвят на маслото: тъмно син, тьмно зелен,

Действие: Белият равнец се употребява за много цели. Освен за мехлем за рани и екземи, както и за промиването им за по-бързото зарастване, той се използва и вътрешно във вид на настойки при хемороиди и маточни кръвотечения и ПМС. Настойките и запарките от билката ускоряват лечението на гастрити, язви на стомаха и дванадесетопръстника и болки на черния дроб. Често се употребяват при малокръвие и туберкулоза на белите дробове, при хипертония и нервни болести, кашлица и астма.  - Източник: https://biomall.bg/bql-ravnec-naj-tachenata-bilka.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

24,00 лв.
Базова цена:24,00 лв.
Подобни продукти