Масло от Бял Риган (Origanum Vulgare)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: OV-001

Описание: Етерично масло от риган има мощен, натрапчив, билково-камфоров аромат. Приповдига настроението, енергизира тялото. Антибактериално и противогъбично действие. Маслото от риган е източник на антиоксиданти, както и:

- карвакрол - основно активно вещество и представлява антиоксидант, наречен фенол.

- тимол - подпомага и защитава организма от токсини и се бори с гъбични инфекции.

Етеричното масло на риган се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Метод:  Етерично  масло от риган се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Цвят на маслото: жълт, зелено, червено

Действие: Етеричното масло от риган укрепва имунната система и е особено ефективно при алергии, кандидоза, синдром на хронична умора и гъбични инфекции. Има стимулиращ ефект при лоша циркулация на лимфата. По време на възстановяване или с обща слабост, риганът помага за укрепване и мобилизиране на тялото. Антибактериалните свойства на ригана го правят идеален за пръскане в помещението, където се намира болен човек, с цел почистване на въздуха и предотвратяване на разпространението на инфекцията.

Антибактериалните и антивирусни ефекти на етеричното масло от риган, способността за намаляване на съдовата обструкция, разреждане и отстраняване на слуз, облекчаване на болката и облекчаване на мускулни крампи са полезни при респираторни проблеми като астма, бронхит, настинки, грип, възпалено гърло и лаеща кашлица.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

6,50 лв.
Базова цена:6,50 лв.
Подобни продукти