Масло от Бяла Ела (Abies alba)

  • Колекция: Budjak
  • Кат. номер: АА-001

Етерично масло от Бяла ела (Abies Alba)

Аромат: Чист балсамов, освежаващ. За разлика от етеричното масло, получено от сибирска ела Abies sibirica, маслото от бяла европейска ела Abies alba има тревист оттенък в миризмата.
 
За козметична употреба може да се препоръча масло от бяла ела вместо масло от сибирска ела за хора с чувствителна кожа, тъй като има по-ниско съдържание на борнилацетат и е по-малко дразнещо за кожата.
 
Етеричното масло от бяла ела е високо ценено в индустрията за лична хигиена поради своя състав. В лабораторни изследвания са особено отбелязани неговите антиоксидантни свойства и активност срещу бактериите Escherichia coli и Staphylococcus aureus. Ето защо маслото от ела може да се препоръча за грижа за старееща, мазна и проблемна кожа. Има тонизиращо и освежаващо действие.
 
Етеричното масло от ела помага за премахване на неприятната миризма на тялото или краката, така че може да се използва за направата на естествен дезодорант.
 
Употреба:
✓ за грижа за кожата и косата - смесете 5-8 капки масло с 10-15 g основа (например базово масло - бадем, жожоба и др.)
✓ във вана или сауна - 4-7 капки масло от ела на 500 мл топла вода
✓ за вана - смесете 4-6 капки етерично масло с 1 с.л. лъжица мляко, мед, морска или готварска сол, добавете сместа към пълна вана с вода. Продължителността на процедурата е 10-15 минути.
 
Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност. Преди да използвате каквото и да е етерично масло, задължително направете тест за индивидуална чувствителност!
7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти