Масло от Босилек (Ocimum Basilicum)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: OB-001

Описание: Етерично масло от Босилек – целогодишна ароматна билка произхожда от Азия, Ближни Изток, Южна Европа, има овални, лъскави, тъмни и мъхести листа, цъфти към края на лятото. Използва се като подправка за ястия, за инхалации, при епилепсия и като противоотрова при ухапване от змия.

Етеричното масло на Босилек се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Метод:  Етерично масло от босилек се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Цвят на маслото: жълт, прозрачен, бледно-зелен.

Действие: Средно противобактерийно свойство – мощно антиспазмично действие, тонизираща храносмилането, черния дроб и жлъчката, болкоуспокояващо, противовъзпалително, противовирусно.  Маслото от босилек се използва се за лечение на редица респираторни заболявания, като успокоява дискомфорта, свързан с астма, бронхит, магарешка кашлица, освобождава синусите и предпазва от настинка и грип;

Етеричното масло бързо отговаря на храносмилателните проблеми. Стимулира апетита и доброто храносмилане, предпазва от запек, премахва газовете, облекчава стомашните крампи, както и състояния на гадене и повръщане. Тонизираща черния дроб и жлъчката. Препоръчва се при артрит, възпаление на сухожилията, ревматизъм.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България / Гърция.

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Подобни продукти