Масло от Черен Пипер (Piper Nigrum) 10 ml.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: PN-001

Описание: Пиперът е може би най-популярната кухненска подправка, която може да се намери във всеки дом.
Въпреки това, в Китай, Индия и други култури, той също е бил използван като лечебно средство за тялото и ума в продължение на 4000 години. Това обяснява защо маслото от пипер се е превърнало в съществена част от ароматерапията.
Интензивно затоплящата и стимулираща енергия на органичното масло от черен пипер може да бъде полезна при много заболявания. Международната асоциация за аромати IFRA забранява използването на етерично масло от пипер в козметиката за устни и устна. Останалото не налага ограничения.

Етеричното масло от черен пипер се използва в козметика, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Метод:  Етеричното масло от черен пипер се получава чрез парна дестилация от не напълно узрелите плодове на пиперния храст. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише.

Количество:  10 мл

Основните съставки: limonene, beta-caryophyllene, alpha-pinene, delta-carene.

Действие: Наистина черният пипер има и затоплящ ефект, ускорява притока на кръв и тонизира нервната система. Но не съдържа потенциално опасни ароматни компоненти, които често дразнят кожата. За разлика от това етеричното масло от черен пипер съдържа до 30% бета-кариофилен, който успокоява кожата, намалява болезнеността и повишава нивото на кожните ендорфини.

1. Противовъзпалително, антиконвулсивно, затоплящо. Маслото помага да се отървете от болезнени усещания с различна тежест. Ефективността се отбелязва при болки в мускулите, ревматизъм, навяхвания, артрит и тендинит.

2. Подобряване на храносмилането. Черния пипер може да помогне за облекчаване на метеоризъм, диария и запек. Стимулира се производството на солна киселина, която е необходима за пълното смилане на храната. Синдромът на раздразнените черва и други заболявания на храносмилателния тракт се лекуват с помощта на масло.
Намаляване на нивата на холестерола в организма. Това свойство е потвърдено от съответните изследвания. Изразените понижаващи липидите свойства на етеричното масло от черен пипер ви позволяват да пречистите кръвта от вредния холестерол.
3. Антивирусно действие. Благодарение на използването на масло от черен пипер има отрицателен ефект върху Staphylococcus aureus и способността на бактериите да унищожават червените кръвни клетки е значително намалена.
Нормализиране на кръвообращението, стимулиране на производството на жлъчка и слуз. Тези свойства се проявяват при вътрешна употреба на етер, засилена с използването на комплекс от масла - канела и черен пипер.

4. Лекарството е ефективно при хипотермия и измръзване.
Антиоксидантни и противоракови ефекти. По-голямата част от веществата, които съставляват продукта, предотвратяват разпространението на злокачествени ракови клетки. Тази способност е най-силно изразена при пиперина, който е основната активна съставка в черния пипер.
5. Премахване на безпокойството и глада за никотин. Маслото се препоръчва за тези, които се опитват да се сбогуват с такъв лош навик като тютюнопушенето. Естерните пари помагат за намаляване на глада за цигари.
6. Пречистване на тялото. Пиперът насърчава повишеното отделяне на пот и има диуретичен ефект, така че тялото по-бързо се освобождава от токсините. В допълнение, вероятността от оток и възпаление е значително намалена, а кръвното налягане намалява. Маслото от черен пипер може да се използва при махмурлук.
7. Стимулиране на апетита. При вдишване на парите продуктът помага за възстановяване на рефлекса на гълтане, нарушен от неврологично заболяване.
8. Антимикробно, антибактериално, противогъбично действие. Благодарение на това свойство на маслото може да се използва като консервант, предотвратяващ развалянето на храната.
9. Имуностимулиращо действие.

Произход на културата: Индия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Подобни продукти