Mасло от Дафинов лист (Laurus nobilis) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: LN-001

Описание: Етеричното масло от Дафинов лист използва се при възпаление на кожата, акне, повишава кръвоснабдяването на кожата, стимулира клетъчното обновяване.

Не напразно лавърът получи статута си на благородно растение: той е едно от най-древните пикантни и лечебни дървесни растения, познати на човека.

Активните противогъбични, антибактериални, стимулиращи и тонизиращи свойства, така ценени в дафиновите листа, са напълно присъщи на етеричното масло от лавров.

Рядък и много ценен, той никога не е бил много популярен, тъй като е ограничен до статуса на мощно средство за защита, използвано в специални случаи.

Етеричното масло от дафинов лист се използва и в хранителната и козметична промишленост, а и също така в медицина и ароматерапия.

Метод: Етеричното масло от дафинов лист се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или листа. Не съдържа консерванти, не се смесва с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Цвят на маслото: бледно жълто

Действие:

  • Елиминира гнойни и гъбични кожни лезии.
  • Нормализира обмяната на веществата.
  • Има хипогликемичен ефект.
  • Добър за мазна кожа.

По своите антибактериални и антисептични свойства маслото е сравнимо с чаено дърво и лавандула. Но той е лишен от тяхната мекота и гъвкавост на употреба, поради което се използва само при лечението на сериозни заболявания. Антисептичните свойства на този етер са най-силно изразени при възпалителни и инфекциозни кожни лезии, по-специално при абсцеси, язви и циреи. Laurel е не по-малко ефективен като антисептик за дихателната система, като същевременно стимулира отхрачването и свързването на храчките (включително при лечението на бронхит).

Освен за преодоляване на настинките и последствията от тях, помага и за предотвратяването им, може да се използва и за укрепване на общия имунитет.

Маслото от лавров лист може да понижи кръвното налягане и да намали сърдечната честота. Има тонизиращо действие върху сърдечно-съдовата система, използва се при разширени вени на различни етапи.

Способен да стимулира бъбреците, има благоприятен ефект върху пикочно-половата система.

Опаковка: стъклена бутилка, алуминиева кутия.

Произход на културата: България

Съхранение: на сухо място, в стъклени или алуминиеви опаковки, без пряка слънчева светлина при температура от +5°C до +25°C

Противопоказания:
Бременност, свръхчувствителност на кожата.

Предпазни мерки: Да не се използва по време на бременност или кърмене. Дръжте далеч от деца.

Доставка в България: Еконт, спиди, Бг пощи, ДЧЛ. Извън България: ДЧЛ, Федекс, Ин тайм.

Срок на годност: до 5 години

5,50 лв.
Базова цена:5,50 лв.
Подобни продукти