Масло от дърво Хо/Камфорово (Cinnamomum camphora) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от дърво Хо/Камфорово (Cinnamomum camphora) 10 мл.

 

Ароматът на етерично масло от хо дърво е наситен, свеж, с ясна нотка на дърво и трева.
 
 
 
Полезни свойства
Маслото има много полезни свойства:
 
 
Антисептик.
Антиоксидант.
Загрявам.
Спазмолитично.
Тоник.
Болкоуспокояващо.
Против стареене.
 
Продуктът има свойствата на естествен афродизиак, повишава сексуалната активност както на мъжете, така и на жените.
 
 
Приложение
Обхватът на етеричното масло от дървото хо е доста широк и зависи пряко от основните му характеристики.
 
 
В парфюмерията се използва за добавяне на нотка свежест към сладки и флорални аромати. Съчетава се добре с розмарин, лавандула, тамян, лимон, грейпфрут, карамфил.
 
 
Маслото от Хо дърво се добавя към готови продукти за грижа за тялото (душ гелове, сапуни, шампоани). Понякога се среща в смеси, използвани за създаване на освежители за въздух.
 
 
В медицината етеричното масло от хо дърво помага в борбата със следните проблеми:
 
 
Чести настинки и вирусни заболявания. Помага за повишаване на активността на имунната система.
Респираторни заболявания. Вдишването на парите на продукта ви позволява да изчистите трахеобронхиалното дърво от патогенни микроорганизми.
Артрит и артроза. При външно приложение маслото има противовъзпалително и обезболяващо действие.
Възпалителни заболявания на пикочно-половата система. Има леко елиминиране на активността на патогенните микроорганизми.
Гъбични заболявания на кожата. Маслото от Хо дърво помага за елиминирането на гъбичните спори с нормализиране на състоянието на пациента.
 
Етеричното масло от дървото хо се използва и за повишаване на сексуалното желание. Добавя се към подходящите загряващи смеси за масаж с цел еротична възбуда.
 
 
В козметологията етеричното масло от дървото хо се цени за способността му да намалява тежестта на бръчките, свързани с възрастта. Добре подмладява кожата, повишава нейната еластичност, насърчава по-бързото заздравяване на рани и резорбция на белези. Под въздействието на продукта се нормализира секрецията на себум. Маските с етерично масло от хо дърво са подходящи за всеки тип кожа, независимо от възрастта.
 
 
В ароматерапията продуктът се използва като добър тоник. Маслените инхалации спомагат за повишаване на умствената дейност, облекчават умората и намаляват негативните ефекти от стреса. Човек усеща прилив на сила и енергия.
 
 
Предпазни мерки
Етеричното масло от Хо дърво е противопоказано за бременни жени, деца под 6 години, пациенти с психични заболявания или епилепсия. С повишено внимание продуктът трябва да се използва от хора със склонност към алергии.
7,50 лв.
Базова цена:7,50 лв.
Подобни продукти