Масло от Давана (Artemisia pallens) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Давана (Artemisia pallens) 10 мл.

Етеричното масло от индийски пелин Давана  успокоява и релаксира, помага за преодоляване на тревожност, стрес и нервност, депресия. Успокоява мозъка и нервната система. Действа като затоплящо и релаксиращо средство, предпазва от умора при големи натоварвания, дава усещане за стабилност и сигурност. Дава енергия и повишава настроението.
 
Козметичен ефект:
 
Етерично масло от индийски пелин Давана  възстановява и тонизира кожата, заздравява рани. Използва се при груба, суха, напукана кожа, кожни инфекции. Предотвратява появата на брадавици и папиломи, бори се с пърхота и регулира мастните жлези. Редовната употреба на това масло води до копринено гладка и здрава кожа.
 
Етеричното масло от индийски пелин Davana има антибактериално, антивирусно, антипаразитно действие. Използва се при кашлица за разхлабване на храчките. Стимулира ендокринната система, подобрява хормоналния баланс. Маслото от давана се използва при лечение на психични и нервни разстройства, депресия, кашлица, настинки, морбили, инфекции, диабет и високо кръвно налягане. Подобрява кръвообращението.
 
Работи като добър дезинфектант в дифузер. Полезен за противодействие на главоболие и болки в ставите и може да доведе до понижаване на кръвното налягане.
 
Маслото се използва в парфюмерията на високо ниво, но е много скъпо и недостъпно.
 
Комбинира се с градински чай, сандалово дърво, лавандула, здравец, тамян, бял равнец, мандарина, нероли, бергамот, роза, жасмин, палмароза, ванилия.
18,00 лв.
Базова цена:18,00 лв.
Подобни продукти