Масло от Джинджифил (Zingiber Officinale Root)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: ZO-001

Описание: Джинджифилът е една от най-здавословните храни в света. Известен е още като исиот или имбир. Богат източник на минирали и витами, аминокиселини които влияят положително върху растежа на косата, като го стимулират. Антисептичните свойства на джинджифила също подпомагат борбата с пърхота. За да се преборите с него, капнете няколко капки масло от джинджифил в шампоана си. Етеричното масло от джинджифил, поради своите храносмилателни и аналгетични свойства, е особено показано при храносмилателни разстройства, както и при мускулни и ставни проблеми. Твърди се, че има релаксиращ и афродизиак ефект в продължение на хилядолетия. Много ароматно, това масло се среща и в много парфюми.

Етеричното масло от Джинджифил се използва в парфюмерийната, козметика, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етерично  масло от Джинджифилсе получава чрез парна дестилация на корените на растението. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл.

Действие: Помага при разстроен стомах и подпомага храносмилането - Етеричното масло от джинджифил е едно от най-добрите природни средства срещу колики, лошо храносмилане, диария, спазми, стомашни болки и дори повръщане.

Лекува инфекции - Маслото действа като антисептично средство, което убива инфекциите, причинени от микроорганизми и бактерии.

Укрепва здравето на сърцето - Етеричното масло от джинджифил има силата да понижава нивата на холестерола и съсирването на кръвта. 

Използването на етерично масло от джинджифил в козметологията.
- В козметологията маслото от джинджифил се използва при отпусната, подута кожа, за предотвратяване на възрастови промени, за мазна, проблемна кожа, както и в смеси за целулит.
- Стимулира растежа на косата, използва се при алопеция.
- Емоционално джинджифилът нежно стимулира, стабилизира, подобрява настроението, помага при стрес, чувство на самота, умора, депресия (включително през зимата), дава самочувствие.
- Етеричното масло от джинджифил има репутацията на афродизиак, може да се използва за масаж и ароматни смеси от съответната посока.
- Въвежда се в естествената парфюмерия, особено в ориенталските парфюми, често в следи поради интензивността на аромата.

Произход на културата: Италия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти