Масло от Елеми (Canarium commune) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Елеми (Canarium commune) 10 мл.

Етеричното масло от елеми (ELEMI) има хармонизиращ ефект, привеждайки ума, духа и тялото в хармония. Облекчава стреса, раздразнението, нервното изтощение. Тонизира, стимулира жизнеността, има антидепресантни свойства и дава самочувствие.
 
Козметичен ефект:
 
Етеричното масло от елеми (ELEMI) е отлично средство за грижа за раздразнена, възпалена, застаряваща кожа. Маслото има тонизиращо действие, подмладява и изглажда бръчките, подобрява вида на лицето. Оптимизира процеса на регенерация и регенерираща терапия на кожата със стрии и белези. Включен в продуктите за меки и чупливи нокти.
 
Етеричното масло от елеми има широк спектър от действия: антисептично, противовъзпалително, имуномодулиращо, тонизиращо, отхрачващо, ранозаздравяващо. Нормализира метаболизма и насърчава отстраняването на токсините и канцерогените от тялото. Подобрява състоянието при катари, регулира вътрешната температура при простудни заболявания. Способен да противодейства на задръстванията в белите дробове, предотвратява прекомерното образуване на храчки. Намалява прекомерно активната работа на жлезите с външна секреция, по-специално на потните жлези. Има славата на тоник и средство за пречистване на отделителната система.
 
Преди това елеми беше един от постоянните компоненти в състава на мехлеми и пластири, използвани за лечение на циреи.
 
Комбинира се с етерични масла: лимон, розмарин, копър, лавандула, градински чай, канела и други подправки.
8,00 лв.
Базова цена:8,00 лв.
Подобни продукти