Масло от Евкалипт (Eucalyptus Globulus)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: EG-001

Описание: Повечето видове евкалипт произхождат от Австралия, Тасмания и Нова Зеландия. Но днес евкалиптовите дървета се отглеждат по целия свят, включително в Южна Европа. Една от причините е етеричното масло от евкалипт, чиито лечебни свойства са признати от съвременната медицина. Свойства и ползи от евкалиптовото масло
Етеричното масло от евкалипт има уникален състав – съдържа до 80% цинеол (мощен природен антисептик), както и повече от 40 ценни компонента (органични киселини, флавоноиди, танини). Това позволява да се използва при терапия и профилактика на инфекциозни и възпалителни заболявания на горните дихателни пътища.
Поради своя състав, евкалиптово етерично масло:
- Унищожава вируси и бактерии.
- Има противовъзпалително и антипиретично действие.
- Предпазва тялото по време на възстановителния период след боледуване.
- Ароматът на евкалиптово масло ободрява и облекчава умората.
- Укрепва имунната система.

Етеричното масло евкалипт се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етерично  масло от евкалипт се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие, листа или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл;

Химичен състав: евкалиптол, камфен, глобулол, алдехиди, терпинелол, лимонен, линалол.

Действие: Евкалиптовото масло разхлажда и дезoдорира тялото, активизира умствената дейност. Прилага се и при грип, простуда, кашлица, хрема, инфекции на гърлото, синузит, артрит и болки в мускулите. Подпомага заздравяването на рани и изгаряния. Антисептично, антиспазматично, обезболяващо, дезодориращо, диуретично, понижаващо кръвната захар, отхрачващо, активиращо умствената дейност, бактерицидно, противовирусно, дезинфекциращо, противовъзпалително, ранозаздравяващо, регенериращо, температуропонижаващо, имуностимулиращо.

Вдишване за профилактика и лечение на настинки, грип.
Етеричното масло от евкалипт може да се използва при инхалация с пулверизатор, ако инструкциите за устройството не забраняват използването на етерични масла. Подобна употреба може да бъде препоръчана от лекар в случаите, когато е необходимо: Отървете се от възпалено гърло, както и при лечение на настинки, грип и синузит.
Омекотяване на лигавиците при кашляне. Дезинфекцирайте гърлото при ларингит, фарингит, възпалено гърло.

Произход на продукта: Италия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Подобни продукти