Масло от Хисоп (Hyssopus officinalis)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: HO-001

Описание: Билката хизоп /исоп/, позната от древни времена,  се отглежда отскоро в България за производство на етерично масло. „Това е една лечебна билка, която помага за борба с респираторни заболявания, изгражда имунната система, действа тонизиращо и ободряващо и има много ползи.

Маслото от хизоп има бледожълт цвят, приятен мирис и прилича на лавандуловото. То влиза в състава на първокачествени парфюми, сапуни, шампоани, соли за баня. С лечебна цел се използват надземните части на билката и нейните цветове. 

Това масло засилва чувството за бдителност и помага при тревожност и умора. Препоръчва се като средство за възстановяване след боледуване и общо тонизиране на тялото. Ефективно е и в случаите на респираторни проблеми, вирусни инфекции, възпалено гърло, грип, бронхит, хрема и възпаление на сливиците. А под формата на лосион-крем, смесено с базово масло, то стяга кожата, прави я мека, нежна и прикрива бръчките. 

Метод:  Етерично масло от хисоп се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Действие на маслото от исоп/хисоп: стягащо, антисептично, спазмолитично, диуретично, отхрачващо, антипиретично, тонизиращо, антихелминтно, хипертонично, заздравяващо. Помага при колики, лошо храносмилане, за регулиране на кръвообращението и за повишаване на кръвното налягане.

Маслото от хисоп се използва и като съставка на кремове и лосиони, тъй като помага за по-бързото заздравяване на кожата.

Произход: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

 

9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти