Масло от Хвойна - плод (Juniperus communis)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: JC-001

Описание: Етерично масло от Хвойна (Juniperus) са род иглолистни дървета и храсти от семейство Кипарисови. На български, дребнораслата планинска хвойна с полегнало стъбло и възтъпи листа (J. communis depressa) понякога се нарича и „смрина“.

Хвойните съдържат в тъканите си (особено в шишарките) етерични ароматни масла, които се използват в медицината и парфюмерията. Шишарките на обикновената хвойна например се използват за ароматизиране на напитката джин.

Етеричното масло на хвойна се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната, промишленост, как-то и в медицината.

Метод:  Етерично масло от хвойна се получава чрез парна дестилация на плодчета, вършина и иглички. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Химичен състав: камфен, кадинен, терпинеол, цимол, борнеол, хвойна, камфор

Цвят на маслото: бледо-жълт, светло-зелено, бледо-кафяво.

Действие: Антимикробно, фунгицидно, противовъзпалително, антисептично, антиоксидант, спазмолитично, диуретик, стимулиране на лимфния дренаж, венотонично, подобряване на микроциркулацията, дезинфектант.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти