Масло от Иланг Иланг (Cananga odorata)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CO-001

Описание: Етерично масло от Иланг Иланг доста настойчив, екзотичен аромат, който някои намират за твърде обсебващ и може да предизвика главоболие и гадене, ако се използва в обилни количества. Етеричното масло се дестилира от цветните венчелистчетата на дървото иланг иланг (Cananga odorata var genuina), отглеждано най-вече в Мадагаскар, остров Реюнион и Коморските острови на източния бряг на Южна Африка. Иланг илангът се счита за отлично средство, възбуждащо половото желание.

Качеството на маслото от иланг иланг може да бъде различно. Маслото с екстра качество се произвежда чрез дестилация на цветните венчелистчета за не повече от час, а първокачественото масло се получава от събирането на дестилатите няколко часа след първия час. По-нискокачествените масла, които понякога се дестилират в продължение на цял ден, са с подчертано различни свойства и често се използват като примеси на висококачествените масла. Маслото от иланг иланг често се примесва с масло от кананга, дестилирано от цветчетата на Cananga odorata var. macrophylla.

Маслото от иланг иланг балансира мастната секреция на кожата, така че е подходящо за всякакъв тип кожа, но трябва да се използва в минимални количества във всеки продукт. Аз съм вкючила успешно маслото в кремове и тоници за мазна кожа с белези от акне.

Етеричното масло на Иланг Иланг се използва в парфюмерийната, козметика, фармацевтичната промишленост.

Метод:  Етерично  масло от иланг иланг я се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Химичен състав: нерол, бензилбензоат, евгенол, изоевгенол, фарнезол, неролидол, гераниол, линалоол, сафрол, илангол.

Действие: Афродизиак, антидепресивно, успокояващо, антисептично, дезинфекцираща, имуностимулиращо.

Произход на продукта: Суматра Индия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

8,50 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти