Масло от Канела (Cinnamomum zeylanicum)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CZ-001

Описание: Канелата произлиза от Южна Азия, но днес растението е разпространено в различни държави. Най-висококачественото канелено масло се получава от младата кора на цейлонското канелено дърво (Cinnamomum zeylanicum), което расте в диво състояние и се култивира в Шри Ланка, Сейшелите и Мадагаскар. Натрошената кора се дестилира с пара. Добивът на масло е около 0,2%. Основните компоненти на маслото са цинамалдехид (около 55%) и евгенол (около 18%).

Етеричното масло на канела се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост. Вече и в медицината се използва.

Метод:  Етерично  масло от канела се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Химичен състав: основните съставки са цинамалдехид, евгенол и линалол.

Действие: тонизиращо, улеснява храносмилането, спазмолитично, антисептично, дезинфектиращо, глистогонно,  подобряващо кръвообръщението, афродизиак, дезодориращо, противогнилостно.

Ползите от етеричното масло от канела се дължат на неговия състав:
Цинамалдехидът има антибактериални и антимикробни свойства. Етеричното масло, получено от кората, съдържа около 70% цинамалдехид.
Евгенолът има изразен антисептичен и аналгетичен ефект. Не е изненадващо, че се включва в повечето дентални гелове и мехлеми за лечение на пародонтоза, възпаление на лигавиците на венците и езика. Маслото, направено от листата, съдържа над 80% евгенол.
Танините имат противовъзпалителен, антибактериален ефект, спират кървенето, премахват възпалението на лигавиците в устата.

Указания за употреба и дозировка:

Аромалампа: 3-6 капки
Аромамедалон: 1-2 капки;
Вани: Разтворете 3-4 капки в емулгатор;
Масаж: 5-6 капки на 30 г базово масло;
Обогатяване на козметика: 1 капка на 10-20 г база;
Приложение върху инфектирани кожни участъци: 20 капки на 15 г базово масло;
Масаж: настинка, грип, вирусни инфекции, ревматизъм, нарушения на кръвообращението.
Бани: настинка, грип, вирусни инфекции, ревматизъм, нарушения на кръвообращението, възпалени кожни състояния.
Компреси: брадавици, възпалени кожни заболявания.
Вдишване (ароматерапевтична камина): настинки, грип, вирусни инфекции, възпалено гърло, кашлица, нарушения на кръвообращението.

Произход на културата: Индия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

5,00 лв.
Базова цена:5,00 лв.
Подобни продукти