Масло от Карамфил (Caryophyllus aromaticus)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CA-001

Описание: Етеричното масло от карамфил се получава от цветните пъпки и плодовете на вечнозелено тропическо растение, наречено карамфилово дърво. Карамфиловото масло съдържа от 70 до 90% евгенол - именно това ароматно вещество определя разнообразния спектър от терапевтични ефекти на маслото: има антисептични, аналгетични, антивирусни свойства. Хептанолът, включен в състава, има активен антимикробен ефект. А такива ароматни вещества като иланген и кариофилен имат положителен ефект върху нервната система.

Етеричното масло от карамфил се използва в козметика, парфюмерия, фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етерично  масло от кармфил се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл

Химичен състав: основната съставка е Евгенол.

Действие: Етеричното масло от карамфил е отличен общ стимулант. Известен е и като болкоуспокояващо. Също така е полезен за лечение на лошо храносмилане, има мощен антибактериален, антивирусен природен ефект.

Защо маслото от карамфил е полезно?
- Притежава антивирусни свойства.
- Има антисептичен ефект.
- Намалява болката.
- Улеснява отделянето на храчки.
- Укрепва имунната система.
- Изсушава и лекува рани.
- Намалява стреса и тревожността, помага за поддържане на висока концентрация.

Карамфиловото масло присъства в много медицински и козметични препарати за външна употреба: например включва се в лечебни и противовъзпалителни мехлеми, средства за лечение на краста, бодлива топлина и гъбички. В козметологията се използва за борба с акне и фурункулоза, както и за грижа за косата. Освен това е честа съставка в масажните балсами и приложенията за мускулни крампи.

Произход на културата: Украйна

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

5,00 лв.
Базова цена:5,00 лв.
Подобни продукти