Масло от Кедър (Cedrus Atlantica)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CS-001

Описание: Свойствата на кедъра правят есенцията от него незаменим продукт в колекцията от домашни аромати. От древни времена тръпчивият и богат на специфични нотки аромат на етерично масло от кедър се е смятал за символ на изобилие и плодородие. Смолистият и леко горчив аромат ни пренася в свежа иглолистна гора.

Истинското кедрово масло се получава само от иглите на дървото. Сега можете да намерите масла, получени от продуктивна дървесина. Тази есенция е много по-евтина, но полезните й свойства са по-ниски. Кедровото масло е по-токсично. Много зависи и от страната на произход. Качественото масло трябва да бъде защитено със специални марки. Терапевтично действие: Етеричното масло от кедрово дърво е ефективно антимикробно, диуретично, противовъзпалително, отхрачващо, успокояващо и укрепващо нервната система средство. Стимулира подобряването на храносмилателната и сърдечно-съдовата функция. Нормализира правилното функциониране на вътрешните органи.

Етеричното масло от кедър се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етерично  масло от кедър се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса игли. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Химичен състав: сескитерпени, цедрен, цедрол, цедрилацетат.

Действие: Маслото от "атласки" кедър се използва за лечение на различни възпалителни процеси: акне, артрит, цистит, бронхит, дерматити и респираторни заболявания. Друг добре познат ефект от използването на етерично масло от атласки кедър е детоксикацията. Благодарение на всички тези качества етеричното масло от атласски кедър го прави идеален избор при остри респираторни проблеми, настинки, грип и кожни заболявания.
Етеричното масло от кедър помага за изчистване на кожата от корички, нагноения, а също и за справяне с такива хронични заболявания като дерматит и псориазис. Перфектно облекчава сърбежа (когато се прилага локално в чиста форма).
Кедърът има мъжки характер и работи добре в смеси от мъжки аромати. Основните свойства на атлаския кедър се считат за способността да успокоява и придава сила: това свойство се използва в конфликтни ситуации, в борбата срещу тревожност, тревожност, неврози. Използва се при медитация.


Козметология
Влияе благоприятно както на мазна, така и на увредена суха кожа. Подпомага почистването на кожата от акне и акне от различен произход. Почиства скалпа със себорея, премахва косопада и предотвратява накъсването на косата. Можете просто да добавите няколко капки към вашия продукт за грижа за косата. Например в шампоан или балсам. Укрепва ноктите и подобрява състоянието на кутикулата (може да се нанася чист върху ноктите).


Произход на културата: Мароко

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

6,50 лв.
Базова цена:6,50 лв.
Подобни продукти