Масло от Кипарис (Cupressus sempervirens)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CS-001

Масло от Кипарис (Cupressus sempervirens) Описание: Дестилира се от листата, клончетата, кората и шишарките на кипарисовото дърво (Cupressus sempervirens), което се отглежда главно в Южна Франция и част Испания, обаче и се намира в Африка. Етеричното масло от кипарис е с характерен горски аромат и освежаващо. Тъй като е стягащо и укрепващо, аз го използвам в тоници за мазна кожа с разширени пори. За кипарисовото масло се знае още, че е много полезно при намаляването на целулита, въпреки че не съм открила много доказателства за това. Помага и при облекчаването на проблеми, свързани със съдовите системи, като например разширени вени.

Метод:  Етерично  масло от кипарис се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл

Действие:

Етеричното масло от кипарис помага за поддържане на баланса на течностите в тялото. Предотвратява прекомерното отстраняване на влагата, в резултат на което подобрява състоянието на зрялата и застаряваща кожа. Използва се за изпотяване, намалява омазняването на кожата. Белези качества на маслото насърчават по-бързото зарастване на рани.

Контролира баланса в тялото, особено течностите. Използването на етерично масло от кипарис е показано при кръвоизливи, отоци, обилна менструация, прекомерно изпотяване, по-специално на краката, както и при уринарна инконтиненция. Може да бъде полезен при целулит.

Поради вазоконстрикторното си действие етеричното масло от кипарис помага на страдащите от разширени вени и хемороиди. Има тонизиращ ефект върху кръвоносната система.

Кипарисът е тоник за черния дроб, който помага за поддържане на оптимален състав на кръвта. Особено полезен е при менструални нарушения: облекчава предменструалното напрежение и премахва страничните ефекти от менопаузата, например облекчава състоянието при горещи вълни, възстановява хормоналния дисбаланс, облекчава раздразнителността. Кипарисовото масло е ефективно при дисфункция на яйчниците, болезнена и обилна менструация. Облекчава кашлицата при пациенти с грип, бронхит, магарешка кашлица и астма. Той е в състояние да успокои ядосаните, във всеки случай маслото изяснява ума, помага да се отклони от натрапчивите мисли.

Произход на културата: Египет

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

5,50 лв.
Базова цена:5,50 лв.
Подобни продукти