Масло от Лимон (Citrus lemon)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CL-001

Описание: По своите терапевтични свойства етеричното масло от лимон не отстъпва много на лавандуловото масло и по -скоро дори е едно от най -полезните и ефективни етерични масла в домакинството. Обхватът на приложение на това масло е доста обширен: от всякакви ароматерапевтични процедури, вани, приготвяне на напитки и ястия с аромат на лимон до почистване на стаи и миене на подове. Наред с това, маслото служи като надежден агент за грижа за кожата, почиства го и леко го избелва.
Етеричното масло от лимон насърчава яснотата на мисълта, спомага за фокусирането, както и насища тялото с енергия и го поддържа в добра форма. Има приятен, ярък аромат, който придава сила. Той е антисептичен и съдържа компоненти, за които е доказано, че влияят върху имунната функция.

Метод:  Маслото от Лимон се получава от лимонова кора чрез студено пресоване. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Химичен състав: лимонен, гераниол, линалол, цитрал, цитронелол.

Действие: Етеричното масло от лимон има следните лечебни свойства: дезинфекцира, подобрява микроциркулацията на кръвта, стимулира имунитета (увеличава броя на белите кръвни клетки), укрепва паметта и има релаксиращ ефект. Според някои източници маслото е в състояние да се бори с развитието на тумори поради високото си съдържание на лимонен.

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. 

Срок на годност: до 5 години, след отваряне на капачка до 2 години, по-ради високата летливост на маслото.

 

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти