Масло от Лимонена трева (Cymbopogon flexuosus) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: СС-001

Описание: Лимоновата трева е многогодишно тропическо тревисто растение, което се среща в Азия и се използва от години в кулинарията за приготвяне на множествно популярни екзотични ястия, но ползите му надхвърлят далеч употребата като подправка. Лимонената трева (Cymbopogon flexuosus) има лек свеж цитрусов аромат със земни нюанси. Той има освежаващи, ревитализиращи, стимулиращи и балансиращи свойства, които дават възможност за креативност и подобряват умствената яснота. Освен това лимоновата трева има положителен ефект върху кръвоносната система.

Етеричното масло от Лимонена трева се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост. История: Лемонграсса  била използвана като подправка в азиатската храна от стотици години, а листата й, натрошени и смесени с вода, са били използвани за изплакване на косата в Индия.

Метод:  Етерично  масло от Лимонена трева се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл;

Химичен състав: нерал, гераниал.

Действие:

Психоемоционално влияние: маслото е оптимист, стимулира активността, подобрява настроението, коригира концентрацията и способността за вземане на решения.

Лечебни свойства: помага в борбата с инфекциите, облекчава главоболието.

Козметология: ефективно се бори с черните точки, премахва токсините.

Домашна употреба: дезинфекцира въздуха в помещенията, отблъсква хлебарки.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти