Масло от Мандарина (Citrus reticulata)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CR-001

Описание: Мандаринът е един от най-сладките членове на огромното семейство цитрусови плодове. Историята на този плод се корени дълбоко в древността, първото споменаване за него в древен Китай датира преди повече от 5 хиляди години. Етеричното масло, извлечено от кората на плода на мандарина, е едно от най-сладките по аромат и успокояващо действие. Защо? Етеричното масло от мандарина е много меко и има редица лечебни свойства. Например, маслото е широко признато със способността си да лекува акне, да изсветлява кожата, да премахва безсънието, мазната кожа, да премахва пигментацията, свързана с възрастта и дори цвета на белега, да намалява мимическите линии и да намалява стреса.

Етеричното масло от Tangerine - Мандарина се използва в парфюмерийната, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод: Масло от мандарина се получава чрез студено-пресован вариант на пресни кори. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Действие: тонизиращо, ободряващо,  дезодориращо, противоцелулитно, противогрипно, дезодорира и освежава въздуха в помещенията, подобрява и балансира настроението, засилва апетита, подобрява храносмилането, пречиства организма от токсини.

Етеричното масло от мандарина може да бъде полезно, ако трябва да премахнете стрии, видими белези или акне. Поради своята мекота, мандариновото масло по принцип не дразни кожата ви. Той също така предотвратява развитието на възпаление върху раздразнената кожа, като инхибира растежа на бактерии и гъбички.

Етеричното масло от мандарина е най-доброто средство за прекомерна стимулация, тревожност и гадене.

Изследванията показват, че 100% натурални етерични масла, извлечени от естествени суровини (като етерично масло от мандарина), могат да бъдат източник на молекули, използвани от фармацевтичната индустрия за създаване на нови аналгетици, които след всички тестове и сертификати ще се използват в лекарства, които помагат облекчаване на болезнена болка, както и спиране на синдромите на остра болка.

Етеричното масло от мандарина има антимикробни свойства.

Факти: Ефикасността на етерично масло от мандаринови кори с лимонен е тествана върху две проби от човешки ракови клетки. Както маслото, така и чистият лимонен (аромат, често срещан в кората на цитрусовите плодове и някои други растения) показват наблюдавано ниво на инхибиране на растежа на туморните клетки. Този факт може да е предпоставка за разработването на противоракови активни вещества и като цяло на противоракови лекарства от алтернативната медицина.

Произход на културата: Испания

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Подобни продукти