Масло от Манго (Mangifera indica) Бутер - 200 г.

  • Колекция: Буджак

Масло от Манго (Mangifera indica)

 

INCI: Mangifera indica

 

Бутер масло от Манго се прави от семената на плода манго. Има невероятни козметични свойства. Оставя кожата мека, еластична, стегната и кадифена. Благодарение на високото съдържание на неосапуняема фракция, маслото предава отлични възстановяващи и регенериращи свойства. Елиминира лющенето на кожата, подобрява пукнатини в ъглите на устата и на устните. Може да се използва за всякакъв тип кожа, но повече има въздейства при суха и чувствителна кожа.

 

Маслото от Манго хидратира в дълбочина, подхранва, омекотява и действа успокояващо.

 

Предназначение и употреба на масло от Манго

Маслото от манго се използва и за направата на сапуни. Препоръчва се и за включване в продукти като компонент за грижа за кожата при екзема и псориазис. Мангото съдържа витамини А, С, D и антиоксиданти, богато е на минерали - калций, желязо, магнезий, калий.

 

Овлажняване на кожата: Маслото от манго има овлажняващи свойства и се абсорбира лесно от кожата, като спомага за омекотяване на сухата и дехидратирана кожа.

 

Подхранва: Богатото съдържание на антиоксиданти, витамини А и Е в манговото масло спомага за подхранването и подобряването на състоянието на кожата, като я прави по-стегната и здрава.

 

Грижа за косата: Маслото от манго може да се използва за овлажняване и подхранване на косата, правейки я по-мека, блестяща и по-малко чуплива.

 

Свойства против стареене: Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, маслото от манго може да помогне в борбата с признаците на стареене на кожата, като бръчки и загуба на стегнатост.

 

Маслото от манго има богато съдержание на витамин Е, като може да добави известна доза естествена защита на вашета кожа при излагане на слънце.

 

Не използвайте маслото като слънчезащитен продукт самостоятелно.

 

Приложение на масло от Манго:

За коса: Използвайте маслото като маска за коса. За да направите това, първо го загрейте на водна баня до температура около 37 градуса, нанесете върху чиста, леко влажна коса, увийте главата си с кърпа и оставете за 30-60 минути. След това изплакнете с вода.
 
 
За кожа: Нанесете маслото върху чиста, суха кожа с масажиращи движения. Маслото буквално се топи при контакт с топла кожа. Комбинирайте нанасяне на масло с масаж за най-добър ефект.
 
 
За нокти: Втрийте маслото в кожичките и нокътната плочка, докато се абсорбира.
 
 
 

Метод: Рафинирано, дезодорирано, деколоризирано. (Без миризма)

 

 

Опаковка: Стъклен буркан - 200 гр.

 

 

Химичен състав: 100% Масло от манго. Маслото от Манго съдържа Палмитинова киселина (4,0-10,0%), Стеаринова киселина (4,0-14,0%), Олеинова киселина (65,0-76,0%), Линолова киселина (6,0-14,0%), Арахидова киселина (2,0-6,0%)

Маслото се топи при допир с кожата.

 

 

Произход на продукта: Великобритания.

 

 

Съхранение: Пазете от слънчева светлина и влага, добре затворено при t° 7°C - 25°C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта.

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци. Продукта не е подходящ за хранителни цели.

 

 

Внимание! Важна информация:

При неправилно съхранение, започва да гранясва.
Преди употреба направете тест за индивидуална непоносимост.
При попадане в очите измийте обилно със студена вода.
Продуктът е само за външна употреба.

Продуктът не е подходящ за хранителни цели.

 

 

 

11,50 лв.
Базова цена:11,50 лв.
Подобни продукти