Масло от Манука (Leptospermum scoparium) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Манука (Leptospermum scoparium) 10 мл.

Маслото от манука има пикантен, ярък, тревисто-сладък аромат (малко меден), което позволява да се използва по време на медитация за емоционален баланс, облекчава раздразнението и облекчава главоболието. Благоприятен ефект върху нервната система.
Маслото от манука е мощен антисептик и може да се бори с много гъбични кожни инфекции, включително херпес, трихофития и бяло течение.
Използва се в борбата с кашлицата, тъй като има отхрачващо действие, помага в борбата с настинки и грип. Известно е и с бактерицидните си качества, изследванията на учени показват, че маслото от манука е 20 пъти по-силно от маслото от чаено дърво, използвайки ги заедно, те се допълват взаимно и засилват действието на всяко едно от маслата. Не забравяйте за аналгетичните свойства на маслото от манука, което ви позволява да го използвате за масажни смеси за болки в мускулите и ставите.
В козметиката маслото от манука се използва за всички типове кожа, тъй като притежава свойствата на много масла, което го прави незаменимо при суха кожа. Маслото от манука овлажнява и омекотява кожата, правейки я гладка и копринена. За притежателките на смесена и мазна кожа помага за стесняване и почистване на порите, бори се с възпалението и облекчава дразненето, зачервяването и сърбежа при чувствителната кожа. И след тежък работен ден ще помогне да се отпуснете и да облекчите напрежението, когато се къпете.
 
Маслото от манука, със своя интересен аромат, се съчетава перфектно с почти всички масла, което го прави лесно да се добави към всяка композиция.
15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти