Масло от Немска лайка (Matricaria chamomilla) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: MC-001

Описание: Немската Лайката (Matricaria) е едногодишно тревисто растение с разклонено стъбло. Високо е до 50 cm. Листата са двойно и тройноперести, нишковидни, нарязани. Цветовете са събрани в съцветие кошничка. Цветните кошнички са разположени на върховете на многобройните стъблени разклонения на дълги дръжки и се състоят от околовръстни, бели, езичести, женски цветчета и вътрешни, тръбести, жълти, двуполови цветчета. Цветното легло е изпъкнало, а отвътре - кухо. Плодът е продълговата кафява семка

Метод:  Етерично  масло от немска лайка се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Химичен състав: хамазолен, бизаболол-оксид,

Аромат: типичен за лайка.

Цвят на маслото: тъмно син

Действие: противовъзпалително, аналгетично, имуностимулиращо, спазмолитично, бактерицидно, седативно, противоглистно, бактерицидно, противогъбично и др.

Употреба на етерично масло от немска лайка:

Абсцеси, артрит, колики, дерматит, дисменорея, главоболие, възпалена кожа, косопад, гадене, невралгия, ПМС, хемороиди.

Маслото от немска лайка може да се използва за лечение на колики, диспепсия и храносмилателни разстройства. Етеричното масло от лайка допринася за инактивирането на токсините, произвеждани от бактериите и често причинява повишена температура по време на обостряне на болестта.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

25,00 лв.
Базова цена:25,00 лв.
Подобни продукти