Масло от Равинтсара (Cinnamomum camphora) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Равинтсара (Cinnamomum camphora) 10 мл.

 

Равинсара ароматна е дърво с височина 20-30 метра, растящо на надморска височина 700-1000 м в източната част на острова Мадагаскар, който е местният ареал на този вид.
 
Равинсара се отличава със своя размер и гъста зеленина, украсена с червени плодове. Името му идва от мадагаскарското ravina, „лист“ и tsara, „добро“. Равинцара понякога се бърка с друг тясно свързан вид, дървото - Равенсара. Това са два много различни вида, произвеждащи различни хемотипове етерични масла. Равинсара (Cinnamomum camphora) е пренесена в Мадагаскар в средата на 19 век. от Тайван. Растението в новите условия на отглеждане е загубило способността си да натрупва камфор и вместо това произвежда 1,8-цинеол. Мирише на евкалипт, розмарин и други масла с високо съдържание на 1,8-цинеол.
Равенсара / Ravensara aromatica - масло от листата на ароматна Равенсара. Състои се главно от монотерпени. Сред основните компоненти: лимонен, сабинен, мирцен, алфа-пинен и редица други монотерпени, линалол, бета-кариофилен, малки количества цинеол, метилхавикол и метилевгенол също присъстват.
 
Въпреки общоприетото латинско наименование на камфоровата канела (Ravintsary), трябва да се обърне внимание на химичния състав на етеричното масло, тъй като хемотипът цинеол на това дърво се отглежда на остров Мадагаскар.
 
 
 
Свойства :
 
Антиинфекциозен: предимно антивирусен
Стимулиране на имунитета
отхрачващи средства
Деконгестантен венозен и циркулаторен тоник
Регенератор на кожата
Стимулатор на нервната система
Възбуждащо действие
Области на използване:
 
Поддържане на имунитета : Умора и възстановяване, вирусна или бактериална инфекция, обща стая с болните (офис, стая и др.) за ограничаване на разпространението на вируси,
Кожни проблеми: Фурункулоза, херпес, кожни инфекции (микози, херпес зостер, варицела, морбили, псориазис и др.), проблемна отпусната кожа,
Проблеми с мускулите и ставите: мускулно напрежение, болка,
Респираторни проблеми: Продуктивен бронхит, грип, орална и респираторна инфекция с храчки, отит на средното ухо, запушен нос, назофарингит, синузит, силна кашлица,
Психоемоционална регулация: безпокойство,  астения (и интелектуална умора), намалена концентрация, липса на самочувствие, възстановяване, творчески проблеми (липса на креативност), сезонна депресия, променливо настроение, умора, безсъние, песимизъм.
 
7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти