Масло от Розмарин (Rosmarinus officinalis)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: RO - 001

Описание: Етеричното масло от розмарин има много уникални и несравними ползи за здравето. Поради това се използва с еднакъв успех в козметологията, медицината и в ежедневието. Основното нещо е да знаете как да използвате неговите невероятни свойства. Сега това ароматно масло може да се намери във всяка аптека. Използва се както в традиционната, така и в класическата медицина, като признава и потвърждава уникалните си лечебни свойства.

Метод:  Етерично масло от розмарин се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл и 20 мл.

Химичен състав: алфа-пинен, борнеол, камфен, камфор, вербенон и борнилацетат

Цвят на маслото: жълт, жълто-зелен, кафяв

Действие: антисептично, болкоуспокояващо, спазмолитично, отхрачващо, диуретично, предотвратяващо косопад, активизира умствената дейност, тонизира, повишава кръвното налягане, стимулира сърдечната дейност, възбужда апетита, намалява секрецията на мастните и потните жлези, афродизиак.

Това масло наистина подобрява паметта, улеснява процеса на запаметяване и усвояване на нова информация, стимулира мозъчната дейност и повишава концентрацията. Причината е способността му да подобрява значително мозъчното кръвообращение.

Розмаринът е известен със способността си да облекчава главоболието и някои други видове болка. И, за разлика от други естествени аналгетици, той не предизвиква сънливост, а, напротив, тонизира, помага за концентрация и събиране.

Свежият и ярък аромат на розмарин помага при депресия, апатия, нервно изтощение и много други психологически проблеми. 

Друго доказано свойство на това масло е бактерицидно. Съдържащите се в него вещества предотвратяват развитието на бактерии, облекчават възпалението и помагат на имунната система да се бори със самите инфекции.

На клетъчно ниво розмаринът увеличава естествената способност на тъканите да се регенерират.

Това масло има благоприятен ефект върху храносмилателните процеси, като нормализира перисталтиката и инхибира патогенната флора.

Произход на продукта: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

7,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти