Масло от Розово дърво (Aniba rosaeodora) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
Етеричното масло от розово дърво (ROSEWOOD) се получава от вечнозелено тропическо дърво от семейство лаврови. Етеричното масло се получава от натрошена и предварително накисната дървесина чрез парна дестилация.
 
Психоемоционално действие:
 
Това е чудесен антидепресант. Използва се в ароматерапията за възстановяване на психическия и емоционален баланс, помага за облекчаване на умора, стрес. Тръпкият аромат на палисандрово дърво има тонизиращи свойства - хармонизира чувствата, помага за облекчаване на нервното напрежение и преодоляване на стреса. Помага за справяне с депресията, преодоляване на раздразнителността, чувството за безсилие. Елиминира психологическите ефекти от стреса и емоционалното претоварване.
 
Етеричното масло от розово дърво е един от петте свещени аромата за медитация. Развива интуицията, отваря "третото око", култивира проницателността. Според една от легендите палисандровото дърво е служило като строителен материал за портите към рая. Целта му е да върне изгубените души, да ги спаси от долни прояви, злоба, бездушие. Радостният, слънчев аромат освобождава ума от ненужни илюзии, дава сила. Насърчава пълната релаксация и възстановяване.
 
Козметичен ефект:
 
Това етерично масло е подходящо за всеки тип кожа, особено суха, възпалена и груба. Маслото от розово дърво овлажнява, подхранва чувствителната кожа, склонна към петна от стрес. Облекчава дразненето, елиминира петна и видим съдов модел, розацея, лющене и пукнатини. Розовото дърво придава на кожата стегнатост и еластичност, изглажда бръчките, подобрява микроциркулацията и нормализира интрадермалния метаболизъм. Насърчава резорбцията на тънки белези, предотвратява образуването на стрии при бременни жени.
 
Това етерично масло е добър терапевтичен агент, има двойно действие върху тялото: лекува заболявания на дихателната система (кашлица, бронхит), а също така се използва при гинекологични заболявания (менструални болки и нарушения, свързани с менопаузата). Лечебният ефект на маслото е баланс и стимулация без свръхстимулация.
 
Съчетава се с: флорални аромати (мирта, иланг-иланг, върбинка), иглолистни (смърч, кедър, евкалипт, бор), пикантни (босилек, мента, градински чай, маточина, копър, пипер), цитрусови (лимонова трева, бергамот).
6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Подобни продукти