Масло от Салвия (Salvia Sclarea) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: SS-001

Описание: Етерично масло получава се от вида Salvia sclarea L., отглеждан в средиземноморските страни и на юг към Азия.  С водна пара се дестилират свежите съцветия, откъснати след първата фаза на узряване на семената. Дестилирането необходимо да се осъществи много бързо тъй като етеричното масло бързо се изпарява слде окосяването на суровината. Съставът на маслото е принципно различен от този на маслото от градинския чай, терапевтичните качества са значително по-богати.

Етеричното масло на салвия скларея се използва в парфюмерийната, фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етерично  масло от салвия скларея се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл.

Химичен състав: туйон - кетон, Linalyl acetate, linalool, terpineol, geranyl acetate, germacrene-D, limonene, myrcene 

Действие: антисептично, противовъзпалително, противооточно, Антиинфекциозно, антибактериално, антимикотично, антивирусно, влияе на гениталната хормонална дейност, предизвиква и регулира менструация, облекчава  проявите на менопауза, лекува вагинални течения, стопява кожните мазнини, регулира изблиците на прекомерна емоционалност.

 

Произход на културата: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти