Масло от Саро (Cinnamosma fragrans) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Саро (Cinnamosma fragrans) 10 мл.

 

Мадагаскарското име на Саро е Мандравасаротра/Мандравасаротра, което означава „това, което задържа злото/болестта“.
 
 
 
Името "Мандравасаротра" се превежда от местния език като "растение, което предпазва от всички болести, помага да се справят с всички трудности", "растение, което не позволява магьосничество, зло на човек".
Това растение е едно от най-старите на земята, расте в Мадагаскар от ерата на динозаврите. Представлява нисък храст с приятен аромат. Предпочита пясъчните почви на крайбрежието на запад и север от острова, а също така се локализира в гъсти тропически гори.
 
 
 
Маслото от саро има чист, лечебен аромат, напомнящ на равинцара, с леки плодови и сладки нотки. Този аромат напомня на комбинация от cajeput, niaouli и чаено дърво, така че Saro може да бъде добро допълнение към всяка смес от чаено дърво или сандалово дърво. Обикновено се смята, че Saro има антивирусни и дезинфекционни свойства.
 
 
 
Има приятна миризма, нетипична за терапевтичните масла. Има антибактериални и антивирусни свойства с много широк спектър на действие. Той е един от най-мощните имуностимуланти. Благодарение на състава си е признато за масло с меко, неагресивно действие върху тялото.
 
 
 
Саро е имуностимулатор с отличен антибактериален ефект, но не съдържа феноли. Използвайте го като масло за инхалации и като помощно средство при всички видове инфекции, включително кожата, пикочните пътища и храносмилането. Растението, произхождащо от Мадагаскар, традиционно се използва срещу "зли духове" и може да се използва срещу "злия дух" днес: умора и преумора. Ароматът е свеж и камфорен с флорална сладост.
 
Saro е малко подобен на Ravintsara по своите антиинфекциозни свойства. Според Аюрведа пречиства прана и удана и можете да го използвате при проблеми с гласа заедно с тамян. 
 
 
 
Има ободряващи, силни антивирусни, антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства.
15,00 лв.
Базова цена:15,00 лв.
Подобни продукти