Масло от Семе Коноп (Cannabis sativa)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CS-001

Описание: Конопеното масло е полезно за абсолютно всички и на всяка възраст. Маслото подобрява лактацията, укрепва мъжкото и женското сексуално здраве. Поради високото си съдържание на калций, конопеното масло ще бъде много полезно при остеопороза, ревматоиден артрит и други заболявания на костите и ставите.

Масло на Семе коноп се използва в парфюмерийната, козметика, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  студено-пресовано конопено масло от семена. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:50 мл

Действие: За масаж на тяло, лице и деколте: използвайте няколко капки от маслото като разнесете с масажни действия по повърхността на кожата- маслото ходратира кожата, предпазва и регенерира кожни клетки.

  • Всички процедури против стареене и бръчки; 
  • Препоръчва се за крехки нокти;
  • Суха коса, склонна към накъсване;
  • В шампоани и маски за коса; 
  • Масла за красотата; 
  • Много ценно за масажи

Конопеното масло има уникален балансиран състав и следователно:

- При редовна употреба гарантира: прочистване на кръвоносните съдове от холестеролни отлагания, благодарение на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини.
- Има зеленикав цвят поради високото си съдържание на хлорофил, който е признат онкопротектор. Рискът от заразяване с рак е значително намален за тези, които постоянно го ядат.
- Мастноразтворимият витамин Е помага за подобряване на състоянието на кожата, косата и ноктите, не напразно се нарича витамин на младостта. Конопеното масло може да се използва не само като продукт, но и като козметичен продукт, като се добавя към маски, шампоани и кремове за кожа на лицето и тялото.
- Фитостеролите, съдържащи се в конопеното масло, имат успокояващ ефект върху човешката нервна система.                 - Благодарение на това емоционалният фон се подобрява, безсънието и депресията се оттеглят.
- Благодарение на витаминно-минералния си състав укрепва сърдечния мускул, а рискът от инфаркти е значително намален.
Обхват на конопено масло
На първо място, това е, разбира се, хранителен продукт. Растителното масло с отличен вкус е подходящо за приготвяне на топли ястия, консервиране и дресинг на салати. Широко се използва в европейската и азиатската кухня.

Конопеното масло се използва широко и в козметологията. Използва се в производството на грижовна козметика, като се въвежда в кремове и маски за кожата на лицето и тялото, както и част от продукти за грижа за косата.

Конопеното масло принадлежи към изсушаващите масла, поради което техническите му сортове се използват за производството на сушилно масло и други бои и лакове.

Приложения за готвене
Има два вида конопено масло, използвано в храната:

- Нерафиниран, със зеленикав цвят и наситен орехов вкус. Задържа максимум полезни вещества, поради което се препоръчва да се използва, без да се подлага на топлинна обработка.
- Изискан - прозрачен, с лек зеленикав оттенък, почти безвкусен.
Разбира се, нерафинираното масло е по-полезно, но има кратък срок на годност.

- Рафинираното може да се използва навсякъде, съхранява се много по-дълго от нерафинираното масло от примеси, но ползата от него е по-малка. 

Произход на културата: Индонезия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

6,00 лв.
Базова цена:6,00 лв.
Подобни продукти