Масло от сладък Пелин (Artemisia annua) 10 мл.

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: AA-001

Описание: Сладкият пелин (Artemisia annua) присъства в народна медицина повече от 2000 години. Сладкият пелин се използва предимно като естествено средство срещу малария, а по -късно е доказано, че неговите лечебни ефекти повишават имунитета. Установен е и ефектът му върху раковите клетки. Сладкият пелин се слави със мощните си лечебни свойства и има репутация на растение-чудо с дълга и забележителна история на приложения в народната медицина.

Етеричното масло от сладък пелин се използва в парфюмерийната, фармацевтичната промишленост.

Етеричното масло на пелина действа като местен анестетик, а също и като сърдечен стимулант, като възбужда централната нервна система. Прилага се вътрешно за подобряване на кръвообръщението, а външно - намазване при артрит, натъртвания, невралгия, ревматизъм, плоски стъпала.

Метод:  Етерично  масло от сладък пелин се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл;

По заявка: 50 мл; 100 мл; 1 кг.

Цвят на маслото: жълт, жълто-кафяв, леко-червено

Действие:

Надземната част на растението се използва като ароматна подправка за кулинарни продукти.

Етеричното масло е подходящо за употреба в парфюмерията и производството на сапун.

Експериментите са показали инхибиторния ефект на растителните фитонциди върху развитието на антракс.

Надземната част по време на периода на цъфтеж се използва в народната медицина при малария, дизентерия като средство за заздравяване на рани.

От въздушната част на растението можете да получите червена боя за кожа, от корените - лимоненожълта за коприна, вълна и кожа.

Артемизинин се използва като антивирусно, антибактериално, антинеопластично, антипаразитно, противогъбично, противовъзпалително и антималарийно средство. Артемизининът е единственото признато лекарство, което може напълно да излекува маларията. Състои се от 98% артемизинин, екстракт от сладък пелин. В допълнение към аремизинин, сладкият пелин съдържа и много лечебни вещества, които в синергия имат огромни ползи за здравето. Нека подчертаем най-важните от тях: кверцетин, лутеолин, камфор, бета-ситостерол, карвакрол.

Произход на продукта: България

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

 

 

 

18,00 лв.
Базова цена:18,00 лв.
Подобни продукти