Масло от Тамян (Boswellia carterii)

  • Колекция: Budjak
  • Кат. номер: BC-001

Описание: „Кралят на маслата“ – така се нарича етерично масло от тамян (Boswellia carterii, frereana и sacra). Известен е от древни времена със своите лечебни качества, успокояващи и хармонизиращи всички сфери на човешкото тяло. Маслото укрепва здравите клетъчни функции и има подмладяващ ефект. Етеричното масло от тамян се получава от смолата на дървото от тамян - и се прави от древни времена, когато смолата е била използвана в различни качества, от тамян за религиозни ритуали до лекарствена съставка. Тоест, полезните свойства на тамяна са били толкова очевидни, че през цялата история на човечеството това вещество винаги е намирало достойно място.

Етеричното масло от тамян съдържа компоненти, които определят неговите специални свойства, сред които терпени, дипентен, камфени, тамян, полифеноли, сесквитерпени, лимонен, пинен и др. Отличава се с това масло и аромат - много плътен, богат, дървесно-пикантен, балсамов, „топъл” и сладникав, в същото време мек и вълнуващ, сочен. Благодарение на изразителния си аромат, етеричното масло от тамян се използва широко в парфюмерията: смята се, че в допълнение към миризмата, присъствието му в състава придава на крайния аромат пълнота и хармония.

Етеричното масло на тамян се използва в парфюмерийната, козметика, хранително-вкусовата и фармацевтичната и химична промишленост.

Метод:  Етерично  масло от тамян се получава чрез парна дестилация на балсама олибанум. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише.

Количество:  10 мл; 20 мл.

Действие: Тамянът, наричан още олибанум, е типичен представител на света на етеричните масла, често използван в ароматерапията поради свойствата си, които помагат при различни здравословни проблеми: премахва симптомите на хроничен стрес и тревожност, намалява болката и премахва възпалението, " засилва" имунната система и дори се използва в комбинирани мерки в борбата с рака. Етеричното масло от тамян се извлича от смолата на дърветата от рода Boswellia: тамянено дърво Boswellia sacra и Boswellia carterii, както и някои други сортове, растящи на Арабския полуостров.

Маслото от тамян може да помогне срещу болка, да изчисти бързо респираторни или синусови инфекции, да облекчи чревни възпаления. Тя пази здравината на стомашната и чревната лигавица.

Наблюдавани са и полезни ефекти при гинекологични и репродуктивни проблеми – за регулиране на редовния цикъл, прочистване на отлагания в матката, подобряване на кръвообръщението в репродуктивните органи и като афродизиак.

Произход на културата: Етиопия / Судан

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

Срок на годност: до 5 години

15,50 лв.
Базова цена:15,50 лв.
Подобни продукти