Масло от Тамян (Boswellia Serrata) 10 мл.

Масло от Тамян (Boswellia Serrata) 10 мл.

Етеричното масло от индийски тамян се прави от смолата на дивото растение Boswellia serrata. Родственик на любимия ни сомалийски ливан (Boswellia carterii), но по-мек, с лек флорален аромат и балсамови, пикантни нотки.
 
 
 
Boswellia serrata (Boswellia serrata) е името на ниско дърво, което принадлежи към семейство Burseraceae и расте в сухи, хълмисти райони в Централна и Западна Индия. Има извит безформен зеленикаво-червен ствол с приятен аромат, плачещи клони, малки листа, подобни на листа от ним, бели цветя и триъгълни плодове. При нарязване на ствола му се отделя смола, която бавно изсъхва и се втвърдява на въздуха, превръщайки се в тамян.
 
Boswellia serrata (Shallaki) се счита за най-ефективното средство за лечение на ставни заболявания: ревматизъм, подагра, артрит и остеохондроза. Именно тя е активният компонент на известния аюрведичен болкоуспокояващ балсам "Шилаки".
 
 
 
Като цяло, всички етерични масла от тамян имат много полезни свойства! Помислете за основните лечебни свойства, характерни за индийския тамян:
 
 
 
Това етерично масло е едновременно лечебно и цитофилактично. Лекува кожата и е ефективен при циреи, акне и белези по кожата, а също така помага за избледняване на стрии. Тъй като е цитофлактичен, той насърчава регенерацията на здрави клетки и поддържа съществуващите клетки и тъкани здрави. Ефективен и като антисептик при рани и порязвания. Опитайте да го използвате в крем за лице против бръчки.
 
 
 
Чудесно за решаване на храносмилателни проблеми. Тамянът ускорява отделянето на храносмилателни сокове и улеснява перисталтиката. Също така е газогонно средство за газове и лошо храносмилане.
 
 
 
Тамянът е мощно отхрачващо средство и е много ефективен при респираторни заболявания като настинки, грип, астма и други белодробни проблеми. Облекчава бронхит и конгестия.
 
 
 
Особено ценен е за използване в продукти за грижа за кожата (с пачули или нероли), дифузери (с лимон или бор), масажи (с палмароза или лавандула) и смеси за медитация (със сандалово дърво или портокал). Тамянът е легендарен със своята традиционна и свещена употреба и способността си да успокоява и повдига духа.
 
 
 
Страхотен за духовни цели и медитация, успокоява ума и намалява стреса, за да се свържете със себе си. Освен това пречиства въздуха, подпомага заздравяването на рани и е полезен при артрит и ревматизъм. В аюрведическата медицина се нарича "dhup", а в Индия - "salai".
9,00 лв.
Базова цена:9,00 лв.
Подобни продукти