Масло от Валериана (Valeriana officinalis) 10 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Валериана (Valeriana officinalis) 10 мл.

В козметиката се използва като част от маслени смеси за грижа за свръхчувствителна кожа; със стресови обриви, кожни ожулвания. Премахва раздразнения, зачервявания, подхранва кожата.
Дълбокият, дървесно-балсамов аромат на валериана ви потапя в свят на самозадълбочаване и мир, спомага за постигане на спокойствие и има успокояващ ефект при повишена раздразнителност.
Етеричното масло от валериана дължи лечебните си свойства на балансиран, много сложен и богат химически състав, който включва макро- и микроелементи, витамини, танини, алкалоиди, валерианова киселина и др.
Ароматното масло от валериана има не само седативни свойства, но и изразен спазмолитичен, аналгетичен, антисептичен и тонизиращ ефект.

 

Етеричното масло от валериана помага за спиране на колики от бъбречна и чернодробна природа, както и спазми на стомашно-чревния тракт.
Лекарите го използват в комплексната терапия на неврологични заболявания при възрастни и деца, както и за лечение на мигрена, тахикардия и хипертония.
Терапията с валериана е показана при тревожни, недоспиващи деца, както и при бебета с лош апетит.
Валерианът е синоним на спокойствие и релаксация. Ароматът му помага на човек да се освободи от страха, безпокойството и проблемите и следователно да се справи със стреса и тревогите. Етеричното масло от валериана насърчава интроспекцията и вземането на правилни решения, използва се при лечение на неврози, безсъние и депресия.

37,00 лв.
Базова цена:37,00 лв.
Подобни продукти