Масло от Ветивер (Chrysopogon zizanioides)

  • Колекция: Буджак
  • Кат. номер: CZ001

Описание: Ветиверът има високо тънко стебло и тесни, дълги и здрави листа. Цветовете на индийския троскот са обагрени в пурпурно-кафяво. По-голямата част от тревистите видове образуват хоризонтална коренова мрежа, но за разлика от тях ветиверът има корени, проникващи на дълбочина до 3-4 метра. Това негово качество го прави подходящ за контролиране на ерозията и укрепване на брегове и оризови тераси.

Метод:  Етерично  масло от ветивер се получава чрез парна дестилация на свежо съцветие или зелена маса. Не седържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

Количество:  10 мл; 20 мл; 50 мл; 100 мл; 1Л

Химичен състав: Ветиверът съдържа бензоена киселина, ветиверол, фурфурол, а и b-ветивон, ветивен, ветивенил, 3-епизизанол, кусимол, изо-кузимол, валеренол, бета-ветивон, алфа-ветивон, ветивазулен и др.

Цвят на маслото: кафяв, тьмно-кафяв.

Действие: Освен за производство на парфюми, кремове и сапуни, билката се употребява и заради антисептичните си свойства за лечение на акне и рани.

В ароматерапията:

Действието на уханието на ветивер е насочено към спечелване на вътрешна увереност, твърдост и централизация. Има особено благоприятен ефект върху психологическото състояние на мъжете в периода на формиране. Ветиверът също така помага за справяне с умората, нервните сривове, емоционалната уязвимост, възстановява общия тонус и сближава мислите.

В козметологията:

Етеричното масло от ветивер помага да се отърве кожата от кератинизирания клетъчен слой, видимо подмладява, овлажнява, регенерира, лекува белези и намалява външния им вид. Ефективен е в грижата за възпалена и проблемна кожа, намалява акнето и акнето, облекчава зачервяванията, естествено матира мазната кожа. Ветиверът също има отлични дезодориращи свойства и регулира изпотяването.

Произход на културата: Индия

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца.

5,00 лв.
Базова цена:5,00 лв.
Подобни продукти