Масло от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) - мацерирано в маслиново масло 50 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) - мацерирано в маслиново масло.

 

 

Мацерат, от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) в маслиново масло. Маслото нерафинирано. Козметично качество, само за външна употреба.

 
Жълт кантарион (Hypericum perforatum) мацерат в зехтин е продукт, получен чрез продължителна инфузия или накисване на цветовете и върховете на стъблата на жълтия кантарион в зехтин. Този мацерат има много полезни свойства и се използва в традиционната медицина и козметологията.
 
 

Основните свойства на мацерат от Жълт Кантарион:

 
     Противовъзпалителни свойства: Жълтият кантарион е известен със своите противовъзпалителни свойства. Мацератът от жълт кантарион в зехтин може да се използва за облекчаване на кожни възпаления, включително слънчеви изгаряния, натъртвания и ожулвания.
 
     Ползи за кожата: Мацератът от жълт кантарион може да помогне за ускоряване на заздравяването на рани, ожулвания и изгаряния поради способността му да стимулира регенерацията на кожата.
 
     Антисептик: Жълтият кантарион има антисептични свойства, а мацератът от жълт кантарион може да се използва за борба с бактериалните инфекции по кожата.
 
     Грижа за сухата кожа: Мацератът от жълт кантарион в зехтин има овлажняващи свойства и може да помогне в грижата за суха и дехидратирана кожа.
 
     Употреби при слънчеви изгаряния: Жълтият кантарион е известен със свойствата си при лечение на изгаряния и слънчеви изгаряния. Мацератът от жълт кантарион може да помогне за облекчаване на болката и възпалението, свързани с изгаряния.
 
     Масаж: Мацератът от жълт кантарион може да се използва при масаж за укрепване на кожата и облекчаване на мускулното напрежение.
 
     Подобрява проблемната кожа: Този мацерат може да бъде полезен за проблемна кожа, включително акне и обриви, поради своите противовъзпалителни и лечебни свойства.
 
Мацератът от жълт кантарион в зехтин е натурален и безопасен продукт, но, както при всеки нов продукт, се препоръчва да се направи тест за алергия, преди да се нанесе върху големи участъци от кожата.
 
Предпазни мерки: Пазете далеч от деца. Избягвайте контакт с очите. Ако се появи дразнене, зачервяване или дискомфорт, прекратете употребата. При попадане в очите измийте обилно със студена вода. Само за външна употреба.

 

 

Характеристиките и потенциалните ползи на мацерат от жълт Кантарион:

1. Успокояващо и омекотяващо действие: Мацератът от жълт кантарион е известен със своето успокояващо и омекотяващо въздействие върху кожата.

2. Антиинфламаторно действие: Маслото може да помогне при възпаления на кожата и да облекчи раздразненията.

3. Заживяващ ефект: Жълтият кантарион е известен със своето заживяващо действие, което може да помогне за подпомагане на процесите на регенерация на кожата.

4. Грижа за изгаряния и сърбежи: Мацератът може да бъде използван за грижа при леки изгаряния, сърбежи или увредена кожа.

5. Масаж и грижа за кожата: Мацератът от жълт кантарион се използва често в козметични продукти за масаж или като съставка в кремове за грижа за кожата.

 

 

Начини на употреба на мацерат от жълт Кантарион:

* Нанасяйте мацерата върху кожата и масажирайте леко.

* Използвайте го като базово масло и добавете етерични масла, ако желаете.

* Прилагайте на суха или раздразнена кожа за успокоение и хидратация.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

Молим, не забравяйте, че е препоръчително да извършите тест за чувствителност преди да използвате нов продукт.
 

* Забранено е използването на базово масло за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на базово масло
 за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на базово масло
 за животни.

 

 

 Срок на годност: до 3 години

 
10,00 лв.
Базова цена:10,00 лв.
Подобни продукти