Масло от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) - мацерирано в маслиново масло 50 мл.

  • Колекция: Буджак

Масло от Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) - мацерирано в маслиново масло

 
Жълт кантарион (Hypericum perforatum) мацерат в зехтин е продукт, получен чрез продължителна инфузия или накисване на цветовете и върховете на стъблата на жълтия кантарион в зехтин. Този мацерат има много полезни свойства и се използва в традиционната медицина и козметологията. Ето някои от основните му свойства:
 
     Противовъзпалителни свойства: Жълтият кантарион е известен със своите противовъзпалителни свойства. Мацератът от жълт кантарион в зехтин може да се използва за облекчаване на кожни възпаления, включително слънчеви изгаряния, натъртвания и ожулвания.
 
     Ползи за кожата: Мацератът от жълт кантарион може да помогне за ускоряване на заздравяването на рани, ожулвания и изгаряния поради способността му да стимулира регенерацията на кожата.
 
     Антисептик: Жълтият кантарион има антисептични свойства, а мацератът от жълт кантарион може да се използва за борба с бактериалните инфекции по кожата.
 
     Грижа за сухата кожа: Мацератът от жълт кантарион в зехтин има овлажняващи свойства и може да помогне в грижата за суха и дехидратирана кожа.
 
     Употреби при слънчеви изгаряния: Жълтият кантарион е известен със свойствата си при лечение на изгаряния и слънчеви изгаряния. Мацератът от жълт кантарион може да помогне за облекчаване на болката и възпалението, свързани с изгаряния.
 
     Масаж: Мацератът от жълт кантарион може да се използва при масаж за укрепване на кожата и облекчаване на мускулното напрежение.
 
     Подобрява проблемната кожа: Този мацерат може да бъде полезен за проблемна кожа, включително акне и обриви, поради своите противовъзпалителни и лечебни свойства.
 
Мацератът от жълт кантарион в зехтин е натурален и безопасен продукт, но, както при всеки нов продукт, се препоръчва да се направи тест за алергия, преди да се нанесе върху големи участъци от кожата.
 
7,00 лв. 10,00 лв.
Базова цена:7,00 лв.
Подобни продукти