Mасло от жасмин (Jasminum officinale) 10 мл.

  • Колекция: Budjak
  • Кат. номер: JO-001

Етерично масло от жасмин(Jasminum officinale)

 

Етеричното масло от жасмин се използва от хиляди години не само като основа за парфюмни композиции, но и за производството на козметика. Овлажняващият, успокояващ ефект на маслото го прави отлично лечение за суха, раздразнена и свръхчувствителна кожа. Продуктът освежава, образува равномерен цвят на кожата, намалява високата реактивност към външни въздействия.
 
Маслото от жасмин има отличен ефект против стареене за всеки тип кожа. Подобреното хранене на кожата подобрява тонуса и подмладяването, маслото помага в борбата с бръчките.
 
Етерично масло от жасмин можете да използвате и за поддържане на тялото си в добра форма, както и за грижа за бюста. Маслото се използва широко за така наречения силуетен масаж, който спомага за оформянето на мускулесто тяло. В състави с други масла етеричното масло от жасмин помага в борбата срещу стриите.
 
Продуктът може да се използва за коса - традиционно маслото от жасмин се използва за грижа за чуплива и суха коса. Компонентите му проникват в корените и косъма, укрепват ги и ги възстановяват.
 
Не забравяйте, че етеричните масла, включително етеричното масло от жасмин, са силно концентрирани растителни есенции, така че не могат да се прилагат върху кожата в чиста, неразредена форма. За козметична употреба те трябва да се разреждат в базово мазно масло (носител) или друг емулгатор.
 
 
Етерично масло от жасмин в ароматерапията
 
Жасминът е бил любимо цвете на арабите, индусите и китайците в древността. Той се използва широко: от него се приготвя тамян за тялото, аромати за стаи, цветни венчелистчета се добавят към чая. И днес ароматът на жасминовото масло се цени не по-малко, отколкото през онези векове, особено в парфюмерията. Извлечена от деликатни бели цветя, есенцията служи като основа за много известни парфюмни творения. Можете също така да закупите етерични масла за парфюми.
 
Ароматерапията препоръчва използването на етерични масла от жасмин при емоционални разстройства, страх, песимизъм, загуба на самочувствие. Този сладък, екзотичен флорален аромат е ободряващ и енергизиращ, като топъл майски ден. Жасминът вдъхновява и насърчава творчеството, дава нови идеи и неочаквани решения, повишава самочувствието и силните страни, събужда чувствеността. Използва се за по-добро заспиване и подобряване на качеството на нощната почивка.
 
Въпреки това, той е силен еротичен и сексуален стимулант, който може да помогне при сексуални проблеми. Жителите на Изтока измислиха много фино име за това изящно и благородно растение - "лунна светлина на любовта". Жасминът премахва студенината в отношенията, засилва сексуалното желание, придава лекота, пластичност и хармония на любовния танц. Нищо чудно, че това масло често се включва в състава на "чувствени" композиции, използвани в интимна обстановка.
 
Етеричното масло от жасмин създава спокойствие, засилва чувствеността, предизвиква чувство на любов. Това е прекрасен аромат за медитация, който ви позволява да постигнете дълбока релаксация.
45,00 лв.
Базова цена:45,00 лв.
Подобни продукти