Нар костилки СO2 екстракт (Punica Granatum)

Нар костилки CO2 екстракт (Punica Granatum)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

Нарът е плодово дърво, чиито плодове се наричат нари. Костилките на нарата съдържат множество полезни съставки, които могат да бъдат извлечени чрез СО2 екстракция.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Punica Granatum

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: без мирис, нейтрален


Съществува и друго мнение за аромата на СО2 екстракта от Нар.

В козметичната индустрия, ароматът на нар костилки също може да бъде използван в кремове, лосиони, сапуни и други продукти за тяло и лице, за да придаде приятна ароматна нотка на продуктите и да ги направи още по-привлекателни за потребителите.

В ароматерапията, ароматът на нар костилки се използва за подобряване на настроението, стимулиране на сетивата и създаване на по-релаксираща атмосфера. Той може да помогне за повишаване на настроението и намаляване на стреса.

Като цяло, ароматът на нар костилки е приятен и привличащ, който може да бъде апроприран за различни продукти и ароматни композиции.

 

Применение: CO2 екстрактът от Нар костилки се използва в различни области:

  1. Козметика: Екстрактът от нар костилки може да бъде добавен в козметични продукти като кремове, лосиони, маски и сапуни. Той съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на кожата от вредното действие на свободните радикали и стареенето.

  2. Хранителни добавки: CO2 екстрактът от нар костилки съдържа полифеноли, включително елагова киселина и антоцианини, които се считат за благоприятни за здравето. Той може да бъде използван като добавка към хранителни продукти или хранителни добавки.

  3. Фармацевтика: Някои изследвания показват, че нарът и екстрактът от неговите костилки могат да имат благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система и да подпомагат намаляването на високото кръвно налягане.

  4. Ароматерапия: Ароматът на нар костилки може да бъде използван в ароматерапията заради своите приятни и освежаващи нотки.

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти