Невен CO2 екстракт (Calendula officinalis) 5 гр.

Невен CO2 екстракт (Calendula officinalis)

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

CO2 екстрактът от Невен (Calendula officinalis) се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид) на цвете и стрък от билката. Невена е популярно растение, използвано в традиционната медицина, ароматерапията и козметиката.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Calendula officinalis

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Аромат: CO2 екстрактът от Невен обикновено има нежен, сладък и леко землист аромат. Този екстракт запазва множество от етеричните масла и химичните съединения, които са характерни за невеновите цветове. Ароматът може да бъде описан като топъл, цветен и леко пикантен, с леки нотки на слънце и свежест.

Този приятен аромат прави CO2 екстракта от невен желан компонент в различни козметични продукти, включително кремове, лосиони, масла за тяло, балсами за устни и други продукти за грижа за кожата. Когато се използва в ароматерапия или масажни масла, ароматът на CO2 екстракта от невен може да предостави усещане за успокоение и комфорт.

 

Свойствата и потенциалните ползи на CO2 екстракта от Невен:

1. Антиинфламаторно действие: Невенът е известен със своите антиинфламаторни свойства, които могат да помогнат при възпалението на кожата.

2. Заживяващ ефект: CO2 екстрактът от невен може да подпомогне заживяването на кожата, помагайки за регенерацията на клетките.

3. Антисептично действие: Продуктите с невенов CO2 екстракт могат да бъдат използвани за подпомагане на защитата на кожата срещу бактерии и микроби.

4. Хидратация: Невенът може да бъде благоприятен за хидратацията на кожата.

5. Грижа за чувствителна кожа: Свойствата на невеновия CO2 екстракт го правят подходящ за грижа за чувствителна и раздразнена кожа.

 

Начини на употреба на CO2 екстракта от Невен :

* Добавяйте CO2 екстракт от невен към базови кремове, лосиони или масла за тяло.

* Използвайте го за грижа за раздразнена кожа или за локални проблемни зони.

* Може да бъде включен в състава на козметични продукти като кремове за лице, балсами за устни, или грижа за бебешка кожа.

* Прилагайте преди или след излагане на слънце, за да подпомогнете хидратацията и успокоението на кожата.

 

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти