Органични (БИО) продукти

Органичните или био продукти са хранителни и други продукти, които се произвеждат или отглеждат без използването на синтетични пестициди, химикали, генетично модифицирани организми (ГМО) или изкуствени добавки. Те са произведени в съответствие със строги стандарти за органично земеделие и производство.

Ето някои основни характеристики на органичните (био) продукти:

  1. Без химикали и пестициди: Органичното земеделие използва натурални методи за защита на растенията от вредители и болести, като използва биологични контролни агенти, комбинации от растения и др. Това означава, че органичните продукти не съдържат остатъци от химикали или пестициди.

  2. Без ГМО: Органичните продукти не съдържат генетично модифицирани организми (ГМО). Това означава, че семената и суровините, използвани за производството на органични продукти, са от натурален произход и не са генетично модифицирани.

  3. Устойчиви методи на отглеждане: Органичното земеделие се стреми към устойчиво използване на почвата, вода и други ресурси. То подпомага биологичното разнообразие и запазва естествените екосистеми.

  4. Стандарти за сертификация: Органичните (био) продукти се сертифицират от акредитирани организации, които проверяват и гарантират, че те отговарят на строгите стандарти за органично земеделие и производство. Сертификатите удостоверяват, че продуктите са произведени и маркирани като органични.

Органичните (био) продукти са все по-популярни сред потребителите, които се интересуват от здравословен начин на живот и опазване на околната среда.

Подреди по