Роза CO2 екстракт (Damascena Mill)

  • Колекция: Буджак

Роза CO2 екстракт (Damascena Mill)

 

CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

Този метод на екстракция позволява запазването на много от активните съставки и ароматните молекули, които розата съдържа, и създава концентриран екстракт с натурален аромат и свойства.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Damascena Mill

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Ароматът на CO2 екстракт от роза е интензивен, сладък, цветен и изключително богат. Той е наситен с букет от ароматни нотки, включително роза, с леки пикантни, медни и плодови нюанси. Ароматът на роза е дълбок и чувствен, което го прави един от най-популярните и любими аромати в парфюмерията и козметиката.

 

Применение:

CO2 екстрактът от роза се използва в различни области:

  1. Парфюмерия: Ароматът на роза е една от най-ценните и изискани нотки в парфюмерията. Той се използва за създаване на различни ароматни композиции, както на собствени парфюми, така и като част от множество парфюмерийни смеси.

  2. Козметика: CO2 екстрактът от роза се добавя в козметични продукти като кремове, масла, лосиони и сапуни за да придаде приятен аромат, както и за да подпомогне хидратацията и успокояването на кожата.

  3. Ароматерапия: Ароматът на роза е известен със своите успокояващи и релаксиращи свойства и се използва в ароматерапията за подобряване на настроението и усещането за блаженство.

Важно е да отбележим, че екстрактът от роза е концентриран и може да бъде силно алергенен за някои хора. Преди да използвате продукти, които съдържат CO2 екстракт от роза, е препоръчително да направите тест за чувствителност и да се консултирате със здравен специалист, особено ако имате чувствителна кожа или страдате от алергии.

  1. Кулинария: В някои кулинарни приложения, CO2 екстрактът от роза може да бъде използван за ароматизиране на храни, напитки или сладкиши. Той добавя уникален и изискан аромат на роза към храната.

  2. Ароматизиране на продукти: CO2 екстрактът от роза може да бъде използван за ароматизиране на различни продукти като свещи, ароматизирани масла, дифузери и други.

  3. Фармацевтика: Някои изследвания показват, че розовият аромат може да има благоприятно въздействие върху здравето, включително на успокояване на нервната система и подпомагане на доброто настроение.

Като цяло, CO2 екстрактът от роза е много универсален и мултифункционален продукт с приложения в различни индустрии и области. Важно е да се отбележи, че всеки продукт или приложение със CO2 екстракт от роза може да има специфични препоръки за употреба и дозиране, затова е добре да се консултирате със здравен или козметичен специалист преди да използвате продукти с този екстракт.

 

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 5 години

 

21,25 лв. 25,00 лв.
Базова цена:21,25 лв.
Подобни продукти