Розмарин CO2 екстракт (Rosmarinus officinalis) 5 гр.

Розмарин CO2 екстракт (Rosmarinus officinalis).

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

CO2 екстрактът от Розмарин (Rosmarinus officinalis) се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид) на цвете и стрък от билката. Розмарина е популярно растение, използвано в традиционната медицина, ароматерапията и козметиката.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Rosmarinus officinalis

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Аромат: Ароматът на CO2 екстракт от Розмарин (Rosmarinus officinalis) е интензивен, свеж и билков с леко камфорен и балсамичен нюанс. Този екстракт улавя аромата на розмарина по по-пълен и комплексен начин в сравнение с някои други методи на екстракция.

Характерната свежест и пикантност на розмариновия аромат го прави популярен избор за ароматерапевтични и козметични продукти.

 

Ароматерапевтични ефекти, които могат да бъдат свързани с аромата на CO2 екстракт от розмарин:

1. Стимулиране и освежаване: Ароматът на розмарин може да бъде стимулиращ и освежаващ, което може да помогне за повишаване на енергията и концентрацията.

2. Подобряване на настроението: Ароматът може да бъде асоцииран с повишаване на настроението и създаване на усещане за бодрост.

3. Антистрес и релаксация: Въпреки стимулиращите си качества, ароматът на розмарин също така може да бъде успокояващ и антистрес.

4. Освежаване на въздуха: Разпръскването на аромата в помещението може да подобри атмосферата и да осигури освежаващ ефект.

5. Козметични продукти: Ароматът се използва често в козметични продукти като кремове за лице, лосиони и шампоани за подобряване на аромата и добавяне на благоприятни ефекти за кожата и косата.

 

Характеристиките и ползите на Розмариновия СО2 екстракт:

1. Антиоксидантно действие: Розмаринът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да предпазват клетките от оксидативен стрес.

2. Антисептично и противовъзпалително действие: Розмаринът е известен със своите антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни за грижа за кожата и скалпа.

3. Стимулиране на циркулацията: Използването на розмаринов СО2 екстракт може да помогне за стимулиране на кръвообращението, което може да бъде благоприятно за кожата и косата.

4. Поддържане на здравословен скалп: Розмаринът е известен със своето благоприятно въздействие върху състоянието на косата и скалпа, като подпомага здравословната косопадна система.

5. Приятен аромат: Розмаринът има свеж, билков аромат, който може да осигури приятен ефект в продукти за грижа за кожата и косата.

 

Начини на употреба на Розмариновия СО2 екстракт:

* Добавете розмаринов СО2 екстракт към козметични продукти като кремове за лице, лосиони, шампоани или балсами за коса.

* Използвайте го в ароматерапия за стимулиране на ума и повишаване на енергията.

* Масажирайте разреден розмаринов СО2 екстракт в скалпа, за да подпомогнете здравето на косата и скалпа.

 

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти