Розови листа (Rosa Damascena) - 50 гр.

Описание: Изсушени Розови листа от сорт Дамасцена, произведени от собствени насаждения от розова долина. В древната медицина розата е била популярно лекарство. Използван е както в прясно състояние, така и под формата на маслени екстракти "розово масло", "гулканд", гулангабин "бонбони", ароматерапия при лечението на редица заболявания - възпалителни заболявания на кожата, дихателните пътища, стомашно-чревния тракт, бъбреците. Препаратите от роза са били широко използвани при лечението на нервни, психични и сърдечни заболявания.

Действие: Използват се главно за чай и в сладкарството с успокояващо действие и антисептичен ефект.

Запарването на розовите пъпки и листа придава цветен аромат, лек сладникав вкус и златен цвят на течността. Отварата подобрява съня и премахва усещането за стрес и напрежение. Редовно изхождане и прочистване на храносмилателния тракт. Чая от рози е подобряването на перисталтиката и редица функции на храносмилането. Инхалация от розови листа освежева кожата на лицето. Сух розов цвят действа успокоително и укрепва нервната система.

- Освежаващ и балансиращ тоник за лице с розови листенца

- Почистваща паста за коса с розови листенца

- Също така правилно изсушени пъпки се използват за козметика, домашен сапун, декорация, изложби, кулинария, дизайн, подарък, сауни, бани, ароматерапия.

Приложение:

Създайте бижу или обзавеждане, като напълните розата с епоксидна смола. Ако има полуотворени пъпки от храстови рози, те ще изглеждат грациозно като висулка. Голяма прозрачна топка с буйно съцветие от българска - дамаска роза ще украси стаята. Има техники, когато цветето не е напълно запълнено, създавайки сфера, но венчелистчетата са покрити със смола. Прилича на скулптура.

Декор на фоторамки. За да изглежда снимката уникална, поставете изсушени пъпки в 1-2 ъгъла на снимката. Тази опция ще работи, ако използвате дълбока рамка или малки пъпки.

Създайте миниатюрно дърво, топиар, което има съцветия вместо зеленина. Ако сте суеверни и не искате да държите парче изсушени цветя у дома, поставете го в страната: на верандата, в беседката или на портата.

Декоративен панел. Няма да е трудно за хора с художествен вкус да използват пъпки в декора на различни картини. Това могат да бъдат самостоятелни пана или акценти в бродерия, макраме или рисуване.

Сол за баня. Купете обикновена морска сол и я смесете с листенца от рози. Затворете плътно капака и оставете да престои 2 седмици. Изсипете сол във ваната, за да добавите аромат към водата.

Сапун. За ново хоби опитайте да правите сапун и добавете венчелистчета като естествена съставка.

Глицеринови бутилки. Създайте декоративни интериорни елементи. Вземете стъклена бутилка и изсипете в нея смес 1: 2 от глицерин и вода. Затворете плътно. Ще имате ярък и креативен декор.

Саше. Зашийте торбички от естествена материя и напълнете с венчелистчета. Можете да добавите ароматни билки: розмарин, мащерка, лайка. Поставете сашетата в чекмеджетата за дрехи или спално бельо. От нещата ще се усети фин сладък аромат.

Количество: 50 г.. Разфасовано по 1 кг. Вариация: 0,5 кг. 1,0 кг. 2,0-5,10кг.

Опаковка - пакет.

Произход на продукта: България

Съхранение: в сухо място, без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ.

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

Срок на годност: до 3 години

85,00 лв.
Базова цена:85,00 лв.
Подобни продукти