Розово абсолю (Damascena Mill)

  • Кат. номер: RA-001

Розово абсолю (Damascena Mill)

 

Розовият абсолю (или абсолют) е концентриран екстракт, извличан от цветовете на българската маслодайна роза Дамасцена. 

 

Абсолю от рози се получава чрез обработка на розов конкрет с алкохолен разтворител (етанол) за отделяне на восъците и филтриране на студено при дестилация на вакуум. Представлява червеникава течност с фин розов мирис.

 

В състава на абсолюто влизат компонентите на розовото масло, като основен е фенилетиловият алкохол (около 70%), следван от цитронелола, гераниола и нерола.

 

Абсолю от рози се получава чрез обработка на розов конкрет с алкохолен разтворител за отделяне на восъците и филтриране на студено при дестилация на вакуум.

 

Роза Дамасцена има история още преди 4000 години, в град Дамаск. През цялата история заради изящния си аромат и визуална красота, розите от всякакъв цвят и размер са уважавани като метафорични „отварящи сърцата“. Със своята многолистна сложност не е изненадващо, че розовите етерични масла и абсолютата са сред тези, които имат най-сложна химическа сложност и висок клас на продукта.

 

 

Метод: Абсолю от Роза Дамасцена се получава чрез екстракция на розов конкрет, при което получената "помада" се екстрахира с етанол (спирт).

 

Първо, растителният материал се екстрахира с въглеводороден разтворител, като хексан, за да се получи конкрет. След това конкретът се екстрахира с етанол. Етаноловият екстракт се охлажда (например до -15 или -30°С) до втвърдяване на восъците и се филтрира студено, за да се получи течен екстракт. Когато етанолът се изпари, остава маслото и аромата, който се нарича – абсолютът.

 

 

Приложения на Розово абсолю.

Абсолюто на българска роза, със своя прекрасен хипнотичен аромат, са сред най-търсените за употреба в парфюмерията. В парфюми и ароматични материали от естествен произход.

 

Ползва се във фината парфюмерията, фармацевтична индустрия, в козметиката и ароматерапията. Абсолюто от рози е една от най-добрите козметични съставки и е подходящ за всички типове кожа поради силният си овлажняващ и хидратиращ ефект.

 

Нашето българско розово абсолю е силно концентриран продукт - моля, разредете това абсолю с жожоба или друго растително масло (или парфюмериен алкохол) преди употреба. Чувствайте се свободни да го използвате във вашите естествени парфюмни смеси, сапуни, твърди парфюми и лосиони, кремове, шампуани, аромасвещи особено в комбинация с жасмин, сандалово дърво и иланг-иланг.

 

Розовото абсолю е концентриран екстракт, получен от цветовете на Rosa damascena Mill, която е известна като дамасцена роза или роза от Дамаск. Това е вид роза, който е известен със своята интензивна ароматна съставка, която е широко използвана в парфюмерийната индустрия и козметиката.

 

 

Розовото абсолю е изключително ценен съставен елемент в парфюмерията и козметиката, поради своята интензивна ароматна профил и благоприятни свойства за кожата.

 

Как се използва Розово абсолю?

 

1. Парфюми и аромати: Розовото абсолю се използва в парфюмерията като ценен съставен елемент за създаване на комплексни ароматни композиции. Той придава на парфюмите сладък, цветен и романтичен аромат, който е популярен и разпознаваем.

 

2. Кремове и лосиони за тяло: Заради своите хидратиращи и овлажняващи свойства, розовото абсолю се добавя в кремове и лосиони за тяло. Той помага за поддържане на здрава и хидратирана кожа, като същевременно придава деликатен аромат.

 

3. Масажни масла: В масажните масла, розовото абсолю допринася за създаване на релаксиращ и ароматен опит по време на масаж. Той също така може да има благоприятно въздействие върху кожата, като я оставя мека и хидратирана.

 

4. Ароматизирани води и тоници: Розовото абсолю се използва за производството на ароматизирани води и тоници за лице. Тези продукти могат да се използват за освежаване на кожата и за придаване на аромат, който продължава през целия ден.

 

5. Ароматни свещи и дифузори: В парфюмите за дома, като свещи и дифузори, розовото абсолю се използва за създаване на уютна и романтична атмосфера, която запълва стаята с приятен аромат на рози.

 
 

 

Аромат: Роза абсолю има фин и нежен аромат на свежа роза Дамасцена. Сладък, дълбок, мек, античен аромат на роза със слаб индол, подправки и меден нюанс; има свежа зелена нотка, която се появява при изсушаване.

 

 

Външен вид: Червено-оранжева фракция. Течен вид на розово абсолю.

 

 

Произход на продукта: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Бг поща, ДЧЛ, ТНТ.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банков път, с карта

 

 

Опаковка: стъклен буркан, алуминиев кен.

 

 

Срок на годност: до 5 години.

17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти