Розово масло етерично (Rosa Damascena) 1 гр., 2 гр., 5 гр., 10 гр.

 • Колекция: Буджак
 • Кат. номер: RМ-001

Розово масло произведено в България е едно от най-висококачествените етерични масла в света.

Розовото масло има богат, сладък и цветен аромат и се използва в парфюмерията, ароматерапията и козметиката поради своите релаксиращи и омекотяващи свойства. То се счита за едно от най-ценните и скъпи етерични масла в света поради сложния и време-консумиращ процес на добив и извличане на маслото от розовите цветове.

Розовото масло се използва и за подобряване на кожата, особено за хидратация и подмладяване, както и за намаляване на стрии и белези. То има и антисептични свойства и се използва за лечение на различни кожни проблеми.

Това масло трябва да се използва с внимание, като се разрежда с носително масло, преди да се нанася директно върху кожата. Също така, трябва да се избягва употребата му от бременни жени и деца, освен след консултация с професионалист в областта на ароматерапията.

 

Розовото етерично масло (Rosa Damascena) се счита за едно от най-ценните и популярни етерични масла поради своите разнообразни потенциални ползи за здравето и красотата.

 

Някои от най-честите ползи на Розовото масло включват:

 1. Релаксация и намаляване на стреса: Ароматът на розовото масло се свързва със спокойствие и релаксация. Използва се в ароматерапията, за да помогне при намаляване на стреса и тревожността и за подобряване на настроението.

 2. Подобряване на съня: Розовото масло може да помогне при проблеми със съня, като се нанася на възглавницата или разрежда в дифузер за ароматерапия.

 3. Укрепване на кожата: Розовото масло се използва в козметиката поради своите хидратиращи свойства. То може да помогне за подмладяване на кожата, намаляване на бръчки и белези, както и за лечение на различни кожни проблеми.

 4. Антисептични свойства: Розовото масло има антисептични свойства и може да се използва за лечение на рани и възпаления на кожата.

 5. Регулиране на хормоналния баланс: Някои изследвания предполагат, че ароматът на розовото масло може да помогне за регулиране на хормоналния баланс и да облекчи проблеми свързани с менструалния цикъл и пременопаузата.

 6. Улесняване на дихателните проблеми: Розовото масло може да бъде полезно при студени и грипови симптоми, като се добавя в паропарата или инхалира.

 7. Подобряване на циркулацията: Масаж с разредено розово масло може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на болката в мускулите и ставите.

 8. Подобряване на настроението: Ароматът на розовото масло се свързва с чувства на щастие и удовлетворение и може да подобри настроението.

 

 

Технология на извличане:  Етерично масло от Роза Дамасцена се получава чрез водно-парна дестилация на свеж розов цвят.

Не съдържа консерванти, не е смесено с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

Използва се в козметика, парфюмерия, ароматерапия, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химична промишленост.

 

 

Химичен състав на Розово масло: Розовото масло съдържа над 300 компонента, основните от които са гераниол, нерол, цитронелол, линалол, евгенол, фарнезол и др.

Етеричното масло от Роза Дамасцена (Rosa Damascena) съдържа разнообразни химични съставки, които придават на маслото неговия характерен аромат и предполагаемите полезни свойства. Съставът може да варира в зависимост от произхода на маслото и процеса на добив. В общи линии, това са някои от основните компоненти на етеричното масло от Роза Дамасцена:

 1. Цитронелол: Цитронелолът е основен съставен компонент в розовото масло и придава на маслото характерния му цветен аромат.

 2. Гераниол: Този компонент допринася със своя свеж цветен аромат.

 3. Фенетилов алкохол: Фенетиловият алкохол придава сладки и розови нотки на аромата.

 4. Нонанал: Този ароматен състав също участва в формирането на общия аромат на розовото масло.

 5. Линалоол: Линалоолът има лек цветен аромат и се среща в много етерични масла, включително розовото.

 6. Метил евгенол: Този съставен компонент придава на маслото леки подправъчни нюанси.

 7. Кариофилен: Кариофиленът добавя към аромата леки пикантни и захарни нотки.

 

Аромат на розовото масло: цветен, свеж, леко сладникав, характерен за роза. Има силен аромат и остър балсамов вкус.

Цвят на розовото маслото: жълт, жълто-зелен, бледно-зелен, безцветна до жълтеникава течност.

Летливост на розовото масло: ниска поради състава на маслото.

 

Действие и свойства на Розово масло:

1. Антисептично

2. Афродизиак,

3. Пречистващо кръвта,

4. Кръвоспиращо / кръвовъзстановяващо

5. Тонизиращо (сърцето, стомаха, черния дроб),

6. Успокояващо,

7. Повишаващо концентрацията на вниманието,

8. Противогъбично,

9. Ободряващо,

10. Противовирусно,

11. Ранозаздравяващо,

12. Разхлабващо,

13. Рротивокашлично,

14. Тимулиращо менструацията,

15. Спомага разрушаването и отделянето на камъни в бъбреците.

 

Българското розово масло е ценено заради своя богат мирис и трайността. Трайността се дължи на много балансирания му състав от восъци, алкохоли и микрокомпоненти. Восъкът по цвета, заради който капките роса сутрин се стичат, а не мокрят, задържа мириса. Затова розите се берат рано сутрин, преди да започнат да ухаят и да губят масло. Розовото масло не трябва да използва самостоятелно, а трябва да бъде добавено към масло-носител, преди да бъде нанесено върху кожата.

 

 

Ароматерапия (приложение и дозировка) на етерично масло от Роза:

Арома лампа / Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 - 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло

Бани / Сауни: 4-6 капки

Компреси: 5-6 капки

 

 

Произход на културата: България

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева опаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 25 °C

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, Български пощи, ДЧЛ, ТНТ, ФеДекс и други.

 

 

Плащане: с наложен платеж, по банка, с карта

 

 

Срок на годност: безсрочно

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца. Пазете от домашни любимци.

* Забранено е използването на етерични масла за деца под 3 години. След 3 години с уведомление и по лекарско предписание.
* Забранено е използването на етерични масла за хора с астматични наклонности.
* Забранено е използването на етерични масла за животни.

 

Внимание! Важна информация

Информацията за ползите на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на конкретното етерично масло на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание, за лечение на заболяване или самостоятелно лечение. Описаната информация не е пълна и изчерпателна. Преди да се ползват етеричните масла молим да се консултирате с личния лекар, ароматерапевт, или специалист в областта на билколечението.

Не забравяте, че етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба в домашни условия или за козметични и парфюмерийни цели. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло 1-2 капки, предварително разредено в растително масло (бадем, жожоба, гроздови семки), върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на от 1 до 24 часа.

В случай на получаване на алергична реакция, като: задушаване, обриви, хрема, сърбеж, диария, рязко повишен пулс или друг вид непоносимост върху вашето тяло незабавно да се обадите на лекар или на спешен център.

Количеството на етеричното масло, което трябва да се добави към базовото масло (например жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, която искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва да се използва разтвор от 1% до 3% етерично масло в базово масло. Така че, ще добавите 2 мл. етерично масло към 100 мл. базово масло, за да получите разтвор с концентрация от 2%.

 

Analysis_OA_Certificate_Rose_Oil.pdf
29,75 лв. 35,00 лв.
Базова цена:29,75 лв.
Подобни продукти